MOPAN Suceava

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate Suceava, Oana Elena Pintilei și secretarul organizaţiei, Ioana Maftei, au fost prezente, la Pitești, la întrunirea femeilor social democrate, la care au participat reprezentante din toate județele.

Oana Pintilei a declarat că în prima zi a întrunirii s-au desfășurat lucrările simpozionului ”Violența domestică poate ucide”. Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert și Fundația ADRA din România. Pintilei a spus că temele propuse în cadrul simpozionului au făcut referire la amploarea acestui fenomen, nocivitatea lui asupra femeii, copilului și familiei, precum și la găsirea unor soluții de prevenire și combatere.

“În România sunt peste 15.000 de femei agresate iar multe dintre ele neștiind însă ce pot face pentru a se apăra. Femeile agresate pot obţine un ordin de protecţie în maximum 48 de ore, însă femeile puse în această situaţie trebuie să depună iniţial la Poliţie o plîngere penală. Acest ordin de protecţie are consecinţe imediate şi se poate aplica pe o durată de șase luni”, a declarat Oana Pintilei. De precizat că lucrările întrunirii au fost moderate de președintele OFSD Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Pintilei a mai spus că în a doua zi a întrunirii de la Piteşti a avut loc Comitetul Executiv National al OFSD, printre temele de discuţie aflându-se şi o informare privind rezultatul alegerilor europarlamentare, dar şi prezentarea măsurilor pentru mobilizarea femeilor la campania pentru alegerile prezidențiale.

La acțiunea de la Pitești au participat vicepreședinți ai partidului, specialiști în domeniul social, al familiei și copilului, ONG-uri de la nivel local și național.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava