MOPAN Suceava

În perioada 13 – 15 mai 2022, Federația Română de Taekwondo WT a organizat în municipiul Iași „Campionatul Național de Kyorugi” (Proba olimpică) la categoriile Copii, Juniori mici și Cadeți (06-14 ani), dar și „Campionatul Național Universitar”.

Această desfășurare sportivă a aliniat la start peste 400 de sportivi pentru aceste categorii de vârstă, ca reprezentanți ai celor 30 de cluburi de profil înscrise.

În componența lotului Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club s-au aflat sportivii începători (Clasa B), iar de la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani s-au aflat sportivii avansați (Clasa A), cu toții de la grupele din județele Suceava (comuna Dumbrăveni) și Botoșani.

Stafful care s-a ocupat de pregătirea acestor sportivi este format din: Denis-Paul MATEI – antrenor coordonator (4 Dan); Jan-Pavel MATEI – antrenor (2 Dan); Diana-Nicola MATEI – instructor (3 Dan) și Cosmin-Dorin CIOBANU – instructor (3 Dan).

Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a reușit să obțină un total de 5 medalii naționale, pentru sportivii începători.

Clubul Sportiv Botoșani a reușit să obțină un total de 7 medalii naționale, dar și Trofeul de „Cea mai bună sportivă a competiției la Categoria Cadeți Feminin”. Aceste medalii au rezultat la obținerea următoarelor rezultate în Clasamentul General al Cluburilor: Locul II – Categoria cadeți feminin; Locul III – Categoria cadeți masculin; Locul III – Categoria juniori mici, toate acordate la avansați (Clasa A), iar toate rezultatele adunate au dus la finalul competiției la obținerea LOCULUI I în CLASAMENTUL GENERAL pe cluburi

Medaliații sunt următorii:

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Începători (Clasa B)

– Probă Olimpică – AS Brilliant Taekwondo –

LOCUL 1 : David MURARIU.

LOCUL 2 : Darius UNGUREANU (secția Dumbrăveni), Iulian GIGICĂ (secția Dumbrăveni) și Eduard TĂNĂSUCĂ.

LOCUL 3 : Gabriela APETREI  (secția Dumbrăveni).

 

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Avansați (Clasa A)

– Probă Olimpică – Clubul Sportiv Botoșani-secția Taekwondo WT –

LOCUL 1 : Sara CHIRIEAC (+ titlul de „Best player”) – sportivă din Dumbrăveni (Suceva), Alexandru FUSA – sportiv din Dumbrăveni (Suceava) și Mario COJOCARIU.

LOCUL 2 : Patrik BRUMARI, Octavian BUDACĂ și Bianca COSTIC.

LOCUL 3 : Iasmina OCHIȘOR.

În paralel cu desfășurarea Campionatul Național pentru copii, juniori mici și Cadeți, Federația Română de Taekwondo WT a organizat Campionatul Național Universitar, municipiul Suceava a fost reprezentat la aceasta desfășurare de către sportiva Diana-Nicola MATEI,  studentă a Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava, ce a reușit să obțină medalia de argint.

Rezultatele de mai sus la Taekwondo WT vin și în baza unui sprijin enorm din partea conducerii Clubului Sportiv Botoșani, din partea Primăriei Dumbrăveni și din partea Primăriei Săveni. Totodată, sprijinul părinților este foarte important, sportivii având toată încrederea și susținerea necesară în practicarea sportului de performanță.

Prin cele 3 titluri de campion național obținute la categoria de cadeți avansați, sportivii au devenit eligibili de a reprezenta România la Campionatul Mondial de Cadeți din această vară ce se va desfășura în Sofia – Bulgaria, dintre care 2 sportivi sunt din comuna Dumbrăveni (Suceava).

„ În continuare reușim să fim în vârf la categoria cadeți, fapt ce demonstrează calitatea pregătirii sportivilor încă de la cele mai fragede vârste. Locul I pe țară pentru segmentul de vârstă 06-14 ani reprezintă confirmarea contrucției corecte pe care o avem în pregătirea fiecărui sportiv. Cu acest rezultat am dovedit că munca noastră față de acești copii este din suflet și vine la pachet cu multe sacrificii. Pentru dezvoltarea pe viitor a sportului sucevean și botoșănean așteptăm în continuare și alți potențiali sportivi pentru toate segmentele de vârstă.

Totodată, implicarea tehnicienilor care sunt alături de mine în reprezentarea Taekwondo-ului botoșănean și sucevean este lăudabilă. Asociația Brilliant Taekwondo are rolul de descoperire și de formare a viitorilor campioni. Este un efort ridicat din partea acestora să-și desfășoare activiatea și le mulțumesc pe această cale că fac parte din această mare familie. Familia Brilliant!

Totodată, menționez pe această cale că intenționăm să deschidem o secție și în municipiul Suceava, urmând a descoperi dacă este interes pentru această disciplină olimpică.” a declarat coordonatorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani și președintele-antrenor AS Brilliant Taekwondo, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava