Concert pascal
MOPAN Suceava

Rețeaua de gaz metan din cartierul sucevean Burdujeni Sat a devenit realitate. În această dimineață, primarul Sucevei, Ion Lungu, a aprins flacăra la aragazele primelor familii din acest cartier care s-au racordat la rețeaua de gaz metan. Alături de Ion Lungu, la inaugurarea rețelei de gaz au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi. După ce a aprins personal focul la aragazul unei familii care locuiește într-o casă din spatele primăriei din Burdujeni, primarul Ion Lungu a ținut să precizeze faptul că investiția în rețeaua de gaz metan pentru Burdujeni Sat este una foarte importantă, dar în același timp a fost una foarte greu de realizat. „Din cele 33 de străzi care au fost aprobate pentru extinderea rețelei de gaz metan, pe 15 străzi există deja aceste rețele. Este o lucrare foarte importantă și grea, făcută în acest an”, a spus Lungu. El a precizat că E. On Gaz a suportat cheltuielile aferente construcției magistralei de gaz din zona fostului IRIC și până în Burdujeni Sat.

„A fost o lucrare grea, dar care în cele din urmă s-a realizat. Acest proiect a fost blocat timp de 10 ani de zile. Timp de 10 ani nu s-a putut lucra având în vedere faptul că legislația ne obliga ca atunci când facem aceste rețele de gaz metan să le predăm la operator. Era în ordine când operatorul era Romgaz, pentru că era a statului român. Dar așa cum se știe, în zona noastră operatorul este o firmă privată, E.On Gaz. Și atunci nu aveam baza legală să facem o investiție publică și apoi să o dăm la un operator privat. S-a modificat legea și am putut astfel să aducem gazul metan în Burdujeni sat. Și vreau să le mulțumesc parlamentarilor noștri și domnului deputat Ioan Balan, care ne-a ajutat foarte mult. La fel cum ne-a ajutat și cu parcul Șipote”, spus Ion Lungu.

Tot astăzi, Ion Lungu a mers și în casa unei familii care s-a racordat la rețeaua de gaz, de pe strada Pictor Panaiteanu. Ion Lungu a precizat că după finalizarea lucrărilor la rețeaua de gaz, această stradă va fi asfaltată, lucrările urmând să înceapă în primăvară. „Urmează ca această stradă să fie modernizată. Și mă bucur că cetățenii de aici au înțeles, din discuțiile pe care le-am avut cu dumnealor, că sunt niște etape ale modernizării. În primul rând a fost vorba de apă și canalizare, apoi de rețeaua de gaze naturale, iar în primăvară vom asfalta această stradă importantă”, a precizat Ion Lungu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să-l felicite pe primarul Ion Lungu pentru finalizarea acestei investiții și i-a îndemnat și pe alți primari să îi urmeze exemplu. „E un îndemn pentru ceilalți primari să facă ce face și primarul Ion Lungu. Acum este termenul de depunere a documentațiilor pentru gaz metan pe bani europeni și avem aproape 40 de primării care au studiile finalizate. E destul de complicată fișa care trebuie depusă la Transgaz, dar îndemnul meu către primari este să se grăbească. Și îmi doresc să fie cât mai multe primării care să aibă racordare la gaz metan anul următor, pentru că există această oportunitate, un miliard de euro bani europeni”, a spus Gheorghe Flutur.

Ioan Balan: „Astăzi suntem în fața unui fapt împlinit, a unei cerinței a cetățenilor, a unei promisiuni din partea noastră

La rândul său, deputatul Ioan Balan, a declarat că aducțiunea de gaz metan în cartierul Burdujeni sat reprezintă îndeplinirea unei cerințe a cetățenilor, dar și a unei promisiuni pe care el, primarul Ion Lungu și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur au făcut-o locuitorilor din această zonă a Sucevei. „E o zi importantă pentru noi. Dar trebuie să recunoaștem, suntem în campanie electorală, nu vrem să fim ipocriți și să ne facem că nu cunoaștem lucrul ăsta. Dar vreau să spun un lucru. În 2008, când am candidat atunci pe colegiul uninominal pentru prima dată aici din casă în casă, împreună cu candidatul de atunci al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cu candidatul la primărie, primarul în funcție Ion Lungu, invariabil la fiecare poartă ni se cerea să facem ceva și să îi ajutăm pe oameni cu gazul metan, asta pe lângă celelalte probleme pe care le aveau. Deci lucrul acesta se întâmpla în campanie. Am făcut și atunci o promisiune, și în 2012 și în 2016 și așa cum spunea Ion Lungu, cadrul legislativ nu ne-a permis. Bani s-au alocat, chiar au fost blocați o perioadă lungă de timp pentru acest proiect, dar din păcate cadrul legislativ nu a permis. Dar astăzi suntem în fața unui fapt împlinit, a unei cerinței a cetățenilor, a unei promisiuni din partea noastră și a unei rezolvări. Vreau să mulțumesc în mod special colegilor mei, președintelui Gheorghe Flutur, primarului Ion Lungu, pentru că ei au fost cei care au generat soluția pentru rezolvarea acestei probleme. Și dacă suntem aici în Burdujeni sat, gazul metan nu era singura problemă. Erau drumurile încă pietruite, era apă și canalizarea sau electricitatea. Și trebuie să recunoaștem că în mare parte lucrurile acestea s-au rezolvat”, a spus Ioan Balan. El i-a îndemnat pe cetățenii din Burdujeni sat ca la alegerile din 27 septembrie să voteze cu Gheorghe Flutur și Ion Lungu, dar și listele PNL pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, pentru că această echipă reprezintă garanția că problemele din acest sat vor fi rezolvate. De Asemenea, Ioan Balan a spus că echipa Gheorghe Flutur – Ion Lungu reprezintă garanția că proiecte precum transferul parcului Șipote la Primăria Suceava pot să devină realitate. „A amintit primarul Ion Lungu de parcul Șipote. Vă spun că timp de 30 de ani s-a făcut campanie, toate partidele politice au avut ca principal obiectiv în campania electorală trecerea parcului de la RNP la Primăria Suceava. Și iată că acest lucru s-a întâmplat acum”, a spus Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava