Concert pascal
MOPAN Suceava

Doi tineri care au furat componente de la mai multe relee de telefonie mobilă au fost arestaţi. Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii au intensificat acțiunile pentru identificarea unor persoane bănuite de comiterea unor furturi componente şi acumulatori de la relee aparţinând companiilor de telefonie mobilă, prejudiciul fiind estimat la aproape 100.000 lei, existând şi pericolul aducerii în stare de nefuncţionare a reţelelor de telefonie pentru persoanele aflate în zona dintre judeţele Iaşi şi Suceava. Urmare a acestor activităţi, poliţiştii suceveni au reuşit identificarea în flagrant a două persoane bănuite de comiterea furturilor în perioada 28-30 ianuarie 2015.
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii suceveni şi introduşi în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de emitere a mandatelor de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

De precizat că la data de 28 ianuarie 2015, un angajat al unui punct de lucru din Suceava al unei companii de telefonie a sesizat prin „112” faptul că persoane necunoscute, au pătruns în containerele aparținând mai multor relee amplasate în Fălticeni, Forăști – satul Ruși, Vadu Moldovei – satul Ganea și Preutești – satul Arghira, de unde au sustras mai mulți acumulatori. La fața locului s-a constatat că releele sunt amplasate pe raza localităților menționate, locațiile fiind împrejmuite cu gard din plasă de sârmă sudată, nefiind asigurate cu pază sau sisteme de supraveghere video. Lângă relee se află dispuse containere metalice, în care se află aparatura de transmitere a datelor, iar accesul în fiecare container se face pe o ușă metalică, ce este asigurată cu sistem de închidere tip yală, montat în mânerul de deschidere. Cheia de la acest sistem se află într-un chei box, montat în ușa containerului, care la rândul său este asigurat tot cu sistem de închidere tip yală.
În total s-a reclamat dispariția unui număr total de 60 acumulatori de 12V și 155A, fiecare dintre aceștia având greutatea de 40 kg, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 80.000 lei.


Având în vedere valoarea mare a prejudiciului, modul de operare, dar şi urmările generate prin afectarea calităţii semnalului telefonic pe o rază de acoperire extinsă, existând inclusiv posibilitatea aducerii în stare de nefuncţionare a reţelelor de telefonie mobilă pe o arie importantă a judeţelor Suceava şi Iaşi, poliţiştii au dispus de îndată măsuri operative şi investigative complexe, fiind cooptaţi lucrători judiciarişti, de ordine publică, criminalişti dar şi poliţişti rutieri. Au fost dispuse măsuri de supraveghere a altor locaţii în care funcţionează aparatură aparţinând companiilor de telefonie mobilă şi au fost organizate filtre rutiere. Totodată, s-au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, fiind obţinute date şi informaţii cu privire la un grup de persoane specializat în acest gen de furturi, dispunându-se măsuri în vederea prinderii în flagrant a autorilor faptelor de furt din astfel de relee.
Astfel, în urma mai multor activități  întreprinse, în noaptea de vineri spre sâmbătă,  un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vadu Moldovei a reușit prinderea în flagrant a doi tineri din comuna Bîrnova, jud. Iași, respectiv M. Gabriel de 27 ani și B. Mihăiță de 27 ani, care conduceau fiecare câte un autoturism. Au fost efectuate somaţii legale, reuşindu-se prinderea şi imobilizarea lui M. Gabriel. Celălalt tânăr a reuşit să fugă cu autoturismul, îndepărtându-se de blocajul rutier.
S-a dispus imediat formarea mai multor filtre formate din poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vadu Moldovei, dar și cu participarea lucrătorilor de poliție rutieră și de la Biroul Investigaţii Criminale Fălticeni, după urmărirea vehiculului, la ieșirea din comuna Boroaia, reușindu-se prinderea şi imobilizarea lui B. Mihăiţă. Cu această ocazie au fost identificate în mașinile celor doi mai multe baterii tip acumulator asemănătoare cu cele sustrase, stabilindu-se că acestea provin din furtul comis în urmă cu câteva minute din releul situat pe raza satului Moișa, comuna Boroaia.


Cei doi au fost conduși la sediul poliției municipiului Fălticeni unde s-au continuat cercetările cu privire la fapta săvârșită, reușindu-se recuperarea a 12 acumulatori, sustrași de cei doi din releul menționat mai sus. Autoturismele folosite de cei doi la săvârșirea faptei, în valoare de aproximativ 10.000 Euro, au fost indisponibilizate la sediul Poliției Municipiului Fălticeni.
Valoarea totală a prejudiciului creat prin sustragerea acumulatorilor de la releul Orange din satul Moișa este de circa 15.000 lei, fiind recuperat în totalitate. În cauză s-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, motiv pentru care  s-a propus continuarea cercetărilor față de cei doi sub aspectul comiterii acestei fapte, propunere însușită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Față de cei doi suspecți a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, aceștia fiind introduşi  în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă. În cauză sunt continuate activitățile de cercetare față de cei doi suspecți, pentru documentarea întregii activități infracționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava