Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi, la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea” s-au împletit din nou emoțiile revederii foștilor colegi și profesori  cu cele de regret pentru că dirigintele clasei a XII-a F, promoția 1998, nu a mai completat de această dată un colectiv de elevi , așa cum se întâmpla odinioară.

Elevii domnului profesor Vasile Sofron, care au absolvit Colegiul „Unirea” acum 20 de ani, au spus astăzi „prezent” când s-a strigat catalogul, însă cel care le-a fost diriginte la oră a fost decanul de vârstă al colectivului de profesori ai clasei, domnul profesor Weisz Dezideriu, al cărui băiat a facut parte din colectivul acestei clase.

Oameni realizați și realmente maturizați, au trăit la unison emoțiile revederii profesorilor, și ei vizibil înduioșați și atinși de greutatea momentelor, foștii elevi ai școlii au deschis așadar chivotul amintirilor vesele sau triste, au râs dar au și lăcrimat, pentru că astăzi s-au revăzut altfel…oameni mari, responsabili,cu vise împlinite,  cândva doar adolescenți visători… În această zi specială, cei ce au reușit să revină la școală, au redescoperit în arhiva amintirilor poveşti pe are le-au crezut uitate, poveşti care îi vor hrăni sufleteşte o vreme.

Această clasă, care a terminat acum două decenii la profilul matematică-fizică, este prima generație „millennials”, care și-a construit singură independența financiară și și-a asumat fiecare decizie luată, definitorie pentru dobândirea fericirii. Au dobândit-o și au menținut-o până acum, la fel de vie și de tânără. Nimic nu i-a schimbat, nici timpul, nici experiențele de viată. Au rămas prieteni, și-au întreținut mereu relația, nu s-au uitat și nu s-au schimbat sufletește. Și dacă un “mâine” le-ar da șansa unei reuniuni în sala de clasă unde au petrecut patru ani de liceu, și-ar relua fără șovăire locul. Și-au dorit această revedere, au venit din alte țări, au ținut mult să se îmbrățișeze și să reînvie un trecut atât de prețios. Doctori, ingineri, manageri de firme de prestigiu, profesioniști veritabili, astăzi s-au simțit din nou elevi, niște elevi mai mari care, cu siguranță nu s-au oprit niciodată din a învăța. Pentru că ei au absolvit în anul în care Google se năștea. Învățarea va fi mereu ca o datorie pentru ei, pentru că au fost și vor rămâne autentici, inspiraționali. Pentru toate acestea, școala pe care ieri au lasat-o în urmă, pentru ca astăzi să o revadă cu aceeași dragoste, poate mai rarefiată și mai intensă, le-a oferit, prin doamna director Daniela Orășanu, ”legitimația” de Absolvent Senior Unirea 20. Dascălii lor au primit deopotrivă “legitimații” de Profesor Senior Unirea 20.

Apoi, clipele de tăcere s-au impus în amintirea domnului diriginte Vasile Sofron…

Discursul de absolvire rostit de dumnealui în 1998 pentru clasa a XII-a F, care atunci încheia o frumoasă etapă a vieții, a fost recitit astăzi de fiica sa cea mică, Alexandra. Cuvintelor lui i-au urmat un film in memoriam care i-a fost dedicat. Și la final, toți au considerat potrivit să nu se despartă până nu vor face un drum și la mormântul domnului diriginte.

Spiritul Colegiului ”Unirea” e mai bogat de azi datorită averilor sufletești ale acestor frumoși “millenials”.

 

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava