MOPAN Suceava

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a avut vineri o întrevedere bilaterală cu Xiana Margarida Méndez Bértolo, secretar de stat pentru comerț în Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului din Spania. Cei doi demnitari au abordat subiecte de interes din domeniul comerțului internațional, prioritare fiind negocierile comerciale ale Uniunii Europene cu Statele Unite ale Americii, respectiv procesul de modernizare al Organizației Mondiale a Comerțului.

Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii informale a miniștrilor comerțului – CAE Comerț, care s-a desfășurat la București, în perioada 21-22 februarie 2019.

Ministrul Oprea și secretarul de stat spaniol au discutat despre Memorandumul de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Institutul Spaniol pentru Comerț Exterior şi Investiţii, care va fi semnat pe 13 martie 2019.

Un alt subiect a fost Forumul Economic România – Spania, pe care cei doi oficiali îl vor prezida în aceeaşi zi, la Madrid. Organizarea Forumului a fost convenită cu prilejul vizitei oficiale a Prim-Ministrului Viorica Dăncilă în Spania, în septembrie 2018.

De asemenea, au fost abordate aspecte ale relațiilor economice bilaterale dintre cele două țări. În primele 11 luni din 2018, schimburile comerciale ale României cu Spania s-au ridicat la peste 4 miliarde euro, în creștere cu 10,6% față de perioada similară din 2017. Spania se situează pe locul 8 între investitorii străini prezenţi în România, cu un capital înregistrat de 1,72 miliarde euro şi aproape 6.000 companii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava