Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 2 martie 2023, președintele Autorității Vamale Române, domnul Bogdan-Lari Mihei împreună cu șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), domnul Slawomir Pichor, au prezidat împreună reuniunea grupului vamal regional care reunește autoritățile vamale din România, Republica Moldova și Ucraina. Țara noastră a fost gazda acestei întâlniri care a avut loc la sediul Biroului Vamal de Frontieră Giurgiulești, din cadrul Direcției Vamale Regionale Galați.

Scopul ședinței a constat în realizarea unui schimb de opinii și informații între autoritățile vamale din România, Republica Moldova și Ucraina cu privire la situația actuală de la frontierele comune, pentru eficientizarea fluxului de trafic marfar și îmbunătățirea reacției la eventualele situații de urgență.

În discuții, părțile au făcut o analiză comparativă a procedurilor de control aplicate în situații de urgență, în cele trei țări, pentru a perfecționa mecanismul de acționare promptă și a identifica soluții pentru atenuarea presiunii la frontiere.

Reprezentanții Autorității Vamale Române, Serviciului Vamal al Republicii Moldova, și Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei au apreciat sprijinul constant al EUBAM pentru a face față provocărilor de gestionare a frontierelor și asigurarea securității acestora, în contextul regional.

„Apreciem foarte mult parteneriatul cu EUBAM, iar acest grup vamal regional de coordonare este foarte important pentru relațiile dintre autoritățile vamale din România, Republica Moldova și Ucraina, în special în contextual regional actual în care fluidizarea traficului la frontierele commune este esențială.”, a declarat domnul Bogdan Lari Mihei, preşedintele Autorității Vamale Române.

În spiritul bunei cooperări, EUBAM și autoritățile vamale din România, Republica Moldova și Ucraina au reiterat disponibilitatea pentru conlucrare activă, prin coordonarea acțiunilor comune și intensificarea eforturilor pentru asigurarea protecției frontierelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava