Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul proiectului „Tinovul Poiana Stampei – natură şi turism în destinaţia ecoturistică Ţara Dornelor” se fac amenajări pentru ca Rezervaţia Naturală Tinovul Mare Poiana Stampei să devină o atracţie ecoturistică. Aceasta este singura astfel de arie protejată cu un minim de infrastructură de vizitare. Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Călimani amenajează în Rezervaţia Naturală Tinovul Mare Poiana Stampei o potecă de vizitare pentru ca zona să devină o atracţie ecoturistică în Ţara Dornelor.

Lucrările tocmai au demarat şi se vor încheia în septembrie 2014. Va fi reparat podeţul, vor fi construite 3 platforme de regrupare şi vor fi instalate 6 panouri interpretative: ce este un tinov, cum s-a format, care sunt funcţiile lui, de ce este important, precum şi câteva particularităţi ale florei şi faunei. În zonă există mai multe rezervaţii naturale sau situri „Natura 2000” ce protejează turbăriile oligotrofe, cunoscute şi sub denumirea de tinoave, însă Tinovul Mare din Poiana Stampei, unul dintre cele mai cunoscute din România, reprezintă singura astfel de arie protejată cu un minim de infrastructură de vizitare. Astfel, încă de acum 90 de ani, a fost construit un podeţ ce străbate tinovul pe o lungime de 800 m, însă acesta nu a fost niciodată însoţit de o infrastructură de interpretare.

„Toată această infrastructură ecoturistică va facilita înţelegerea proceselor naturale şi va explica importanţa ariilor naturale protejate: mai multe categorii de arii protejate se suprapun peste tinov: rezervaţie naturală, sit «Natura 2000» – reţeaua de arii naturale protejate la nivelul Uniunii Europene –, şi zonă umedă RAMSAR” a declarat Cristi Ortoanu, responsabil comunităţi al Parcului Naţional Călimani. „Iniţiativa se înscrie în strategia AER din ultimii 6 ani de a dezvolta Ţara Dornelor ca o destinaţie ecoturistică de prim rang în România. Poteca tematică completează alte activităţi desfăşurate în zonă: realizarea unei hărţi ecoturistice, identificarea de trasee de cicloturism, constituirea unei asociaţii locale de ecoturism, certificarea unor pensiuni ecoturistice şi multe altele” a declarat Bogdan Papuc, director executiv al AER. Poteca tematică este realizată finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care va fi derulat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Călimani.

Rezervaţia Naturală Tinovul Mare Poiana Stampei va deveni o atracţie ecoturistică, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava