MOPAN Suceava

Biroul Permanent Național al PNL întrunit sâmbătă la Gura Humorului a adoptat o rezoluție prin care cere Parlamentului să voteze Legea votului prin corespondență astfel încât cel târziu în data de 1 noiembrie legea să fie publicată în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, după ședința BPN și a grupurilor parlamentare reunite care s-a desfășurat la Casa de Cultură din Gura Humorului. Gorghiu a declarat că Legea  votului prin corespondență este o prioritate legislativă a PNL pentru actuala sesiune parlamentară fiind un proiect care ține de sănătatea democrației în România.

Votarea acestei legi, a opinat liderul liberal, reprezintă o datorie a întregii clase politice nu doar a PNL. Ca atare, a subliniat Gorghiu, PNL solicită tuturor partidelor politice parlamentare să-și exprime public și prin vot poziția față de această lege. ”Dacă vom vrea să dăm diasporei dreptul de a vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 2016 avem obligația să ne încadrăm în acest calendar. Nu a existat o voce în PNL care să nu observe faptul că s-a tergiversat foarte mult acest proiect. Avem o lege, avem un draft al proiectului care se alfă în dezbatere în comisia de cod electoral, a fost dezbătută această lege cu toate asociațiile din diaspora, a fost adusă ala cunoștința celor din statele europene prin reprezentanții în ambasadele lor aflate în România. E foarte important să vedem că această lege va deveni realitate și un detaliu pe care colegii de la PSD probabil nu îl știu au participat la elaborarea acestei legi și cei de la Autoritatea Electorală Permanentă. Ca atare este un proiect care ține cont de toate opiniile. Evident că este perfectibil,  evident că acceptăm orice propunere de îmbunătățire, de securizare a votului dar nu vreau să cred că în ciuda nuanțării discursului liderului de la PSD nu vom avea această lege finalizată”, a declarat Gorghiu.

Ea a spus că nu crede că PSD va trage de timp și îi solicită liderului social democrat Liviu Dragnea să răspundă acestei solicitări formulate de liberali. ”Nu aș vrea să cred că PSD încearcă să tragă de timp pe legea votului prin corespondență. Aș vrea o reacție din partea lui Liviu Dragnea raportată la termenul de 1 noiembrie pe care îl propune PNL pentru ca legea să fie deja publicată”, a spus Gorghiu.

Gorghiu: ”Cum răspundem celor peste o sută de mii de oameni din județul Suceava care vor vrea să voteze?”

Ea a făcut referire la județul Suceava unde foarte mulți oameni sunt plecați la muncă în străinătate și ar putea beneficia de această lege. ”Suntem acum într-un județ unde unul din șapte români e plecat în afară să muncească. Cum răspundem celor peste o sută de mii de oameni din județul Suceava care vor vrea să voteze”, s-a întrebat Alina Gorghiu. Ea a mai anunțat că PNL va depune în sesiunea parlamnentară din toamnă o moțiune de cenzură îmnpotriva guvernului Ponta. ”Anunțul meu și al președintelui Blaga a fost că vom veni în această toamnă cu moțiune de cenzură ca gest politic dar încă nu a început sesiunea și vom alege cel mai potrivit moment care să aducă în atenția publică critica noastră față de guvernul Pona”, a mai spus copreședintele PNL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava