MOPAN Suceava

Canotorii din toată ţara au participat, la finele săptămânii precedente, la Cupa României de ergometru (un dispozitiv cu corzi elastice care imită trasul la vâsle sau rame). La competiţia rezervată atât juniorilor, cât şi seniorilor, au evoluat şi sportivii celor trei cluburi din judeţul Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava, Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni şi ACS “Nada Florilor” din Fălticeni. Concursul s-a desfăşurat simultan în cinci centre din ţară pe zone geografice, la Iaşi, unde au concurat şi canotorii din judeţ, la Snagov, Năvodari, Orşova şi Timişoara, ulterior făcându-se centralizarea rezultatelor şi stabilirea medaliaţilor.

Mai mult, această Cupă a României la ergometru a avut şi rol de selecţie pentru loturile naţionale, având un procentaj în clasamentele naţionale după care se vor face echipele pentru europene şi mondiale. În competiţia rezervată juniorilor I, Cosmin Pascari, antrenat la CSM Suceava de Ioan Despa, şi-a adjudecat medalia de aur în proba individuală, el fiind şi liderul detaşat în clasamentul naţional pentru lotul pentru europene şi mondiale. Un alt sportiv de la CSM, Florin Mitrea, a câştigat proba individuală la categorie uşoară juniori I, acelaşi loc ocupându-l şi colega sa Cristina Acatrinei, la juniori III. Iasmina Grigore a terminat pe locul II la juniori III, în timp ce echipa de patru formată din Florin Anton, Florin Artenie Fântânaru, Ciprian Loghin şi Silviu Popovici a luat argintul la juniori II. În competiţia rezervată juniorilor I, Constantin Ştaut şi Marian Toma au luat locul III în proba de dublu, Iulian Mihai a luat argintul la simplu categorie uşoară, în timp ce Lucian Onea a terminat al doilea la juniori III, toţi sportivii menţionaţi mai sus fiind antrenaţi la CSM Suceava de Ioan Despa.

Tot la Cupa României, echipa de dublu juniori I de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, formată din Sebastian Zaharii şi Cristian Cojocaru, a reuşit să câştige aurul, o altă sportivă pregătită de Vasile şi Ana Avrămia, Georgiana Moroşanu, clasându-se a doua în proba individuală de junioare II. Ultima medalie a sportivilor din judeţ a venit în proba de dublu seniori categorie uşoară, unde Mihai Ianoş şi Sebastian Adamovici au luat aurul, ambii concurând pentru AS Nada Florilor Fălticeni.

„Sunt rezultate foarte bune obţinute de sportivii noştri la Cupa României de ergometru şi sper să avem o comportare cel puţin la fel de bună şi la următoarea competiţie, la Campionatul Naţional de ergometru. Cosmin Pascari este cel mai bine clasat canotor de la noi în clasamentul naţional după care se vor face bărcile pentru europene şi mondiale şi sper să avem cât mai mulţi sportivi la cele două competiţii importante de juniori I”, a explicat antrenorul Ioan Despa.
După naţionalele de ergometru, la finalul lunii martie, canotorii din judeţ vor începe concursurile pe apă, primul fiind la Timişoara, Campionatul Naţional de Fond.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava