Concert pascal
MOPAN Suceava

Badmintonul este în prezent cel mai îndrăgit joc pentru tinerii din Horodnicu de Sus. Studiind regulile jocului, profesorul Gheorghe Onica a decis să marcheze un teren de dimensiuni regulamentare în noua sală de sport din localitate şi a început să-i îndemne pe tinerii de şa Şcoala „Iulian Vesper”, să-l practice.
După un an de pregătire, jucătorii de badminton de la Horodnicu de Sus au participat la etapa judeţeană în compania echipelor din Suceava, Fălticeni şi Gura Humorului. În urma acestei competiţii tânărul horodnicean Ionuţ Popescu s-a calificat la faza finală care a avut loc la Alexandria, el ocupând în final un onorant loc VIII.
Performanţele obţinute de sportivii din Horodnicu de Sus la badminton au atras şi sprijinul Primăriei din localitate care a achiziţionat pentru iubitorii acestui joc echipament de calitate, rachete, fluturaşi şi fileu.
După o serie de rezultate remarcabile înregistrate în competiţii disputate la Suceava, Fălticeni şi Horodnic de Sus, jucătorii de badminton din Horodnicu de Sus au participat la „Cupa CS Botoşani” la patru categorii de vârstă, masculin şi feminin.
Sportivii din Horodnicu de Sus s-au descurcat de minune la „Cupa CS Botoşani” la badminton urcând de mai multe ori pe podiumul de premiere. La categoria sub 9 ani printre medaliaţi s-au numărat Ionela Popescu, Andreea Luţă, Ilie Popescu şi Robert Moroşan. La categoria sub 11 ani s-au remarcat Gheorghe şi Vasile Luţă, iar la categoria sub 13 ani Loredana Buliga, Marian Moroşan şi Ionuţ Calancea. Printre cei mai buni la categoria de vârstă sub 15 ani au fost horodnicenii Alisa Moroşan, Alina Rusu, Andreea Jacotă, Ilie Luţă şi Andrei Onica. În urma acestor performanţe, micii jucători de badminton din Horodnicu de Sus, pregătiţi de profesorii Gheorghe Onica şi Cristinel Stanichevici, au intrat în posesia „Cupei CS Botoşani”.
Iniţiativa celor din Horodnicu de Sus de a promova badmintonul, un joc mai puţin cunoscut în România, este de bun augur şi demnă de respect, tinerii jucători din această localitate având şansa de a ajunge sportivi de mare performanţă.

Rezultate remarcabile pentru tinerii jucători din Horodnicu de Sus, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava