Concert pascal
MOPAN Suceava

Vast Resources anunță rezultatele parțiale pentru anul acesta. Anunțul financiar este pentru perioada Aprilie – Septembrie 2016 și indică o creștere a veniturilor cu 1310%, la 14.1 milioane dolari (în comparație cu 2015: 1 milion de dolari).

Compania cu operațiuni miniere în România si Zimbabwe a avut obiective clare pentru 2016: să se extindă și să îmbunătățească producția. Rezultatele arată că strategia pusă în aplicare a fost de succes.

Obiectivul principal pentru România a fost creșterea eficienței minei de polimetalice de la Mănăila. La mina din Moldova au fost, în prima parte a anului, două echipe cu experiență ridicată în astfel de proiecte și care au oferit soluții tehnice pentru a crește calitatea de concentrat de minereu. Soluțiile găsite au dat rezultate impresionante și s-a obținut un concentrat de cupru îmbunătățit. Mai mult decât atât, o altă soluție a fost separarea unui al doilea concentrat de minereu: zinc. Și din luna decembrie 2016, mina de polimetalice de la Mănăila vinde 2 tipuri de concentrate de minereu: zinc și cupru.

Realizarea unui al doilea flux de venituri prin separarea celor două concentrate, punerea în vânzare a celui de zinc, dar și mărirea de opt ori a resursei de la Mănăilă au condus la o operațiune minieră eficientă, cu un cash flow pozitiv.

“Vast Resources își concentrează atenția pe România și în 2017 și suntem pregătiți să investim în și mai multe proiecte valoroase. Proiectul nostru de la Mănăila a vândut în această lună primul concentrat de zinc și vom continua să investim pentru a crește calitatea minereului extras”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executive Vast Resources România.

Compania britanică anunță o scădere de 5,6% a cantității de concentrat de cupru produsă la mina de la Suceava, dar o creștere a calității produsului pentru aceeași perioadă. În acest moment sunt produse 2 concentrate de calitate: zinc și cupru. În acest mod, Vast Resources și-a maximizat valoarea celor două tipuri de minereu și oferă clienților săi un concentrat mult mai calitativ.

Investițiile din 2016 pentru România depășesc 5 milioane $ în cele două mine pe care compania le administrează în România (Băița Plai, județul Bihor, și Mănăila, în județul Suceava).

Despre Vast Resources:

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava