Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele săptămânii trecute, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a disputat un prim meci de pregătire din această pauză competițională, pe teren propriu, în compania celor de la Politehnica Unirea Iași. Jocul, foarte dinamic de altfel, a fost dominat de gruparea ieșeană și s-a încheiat cu scorul de 7-54. Oaspeții s-au prezentat la acest amical cu un lot mai valoros și mai bine pregătit, în timp ce gazdele au avut ca obiectiv verificarea potențialului tinerilor jucători. Unicul eseu al sucevenilor a fost marcat de Ștefancu, trnsformarea venind din partea lui Daniel Scolobiuc.

Deși diferența de scor a fost destul de mare, sucevenii au dat o replică destul de bună unei echipe ce s-a înscris în SuperLigă și a investit destul de mult în această iarnă, multe dintre eseurile oaspeților fiind marcate după cadouri făcute de jucătorii foarte tineri, mulți dintre ei debutând în acest meci la seniori, la vârsta de 18 sau 19 ani. Mai mult, ieșenii au avut un plus în special la capitolul pregătire fizică chiar dacă sunt înaintea stagiului de pregătire centralizată, Politehnica Iași urmând să meargă într-un cantonament montan la Vatra Dornei. Pe lângă faptul că a avut aproape toți jucătorii din lot la meci, dar și la antrenament de la reluarea pregătirii, antrenorul Constantin Vlad a ținut în mod special să vadă la lucru jucătorii foarte tineri, ce sunt încă juniori la LPS Suceava și nu să-i folosească doar pe cei experimentați, pentru a pierde la o diferență mai mică.

„Avem doar o lună de zile de când am reluat pregătirile pentru noul sezon competițional. Era de așteptat ca ieșenii să se impună, echipa oaspete având un lot mai valoros și mai bine motivat. Noi am folosit în acest prim meci amical foarte mulți jucători tineri, mulți dintre ei fiind la debut și de aceea am vrut să-i văd la lucru, în teren. Poate nu era această diferență dacă lăsam doar jucătorii consacrați, dar am vrut săi văd pe toți, deoarece trebuie să existe un început și pentru ei, pentru a avea posibilitatea să se remarce. Chiar am remarcat câțiva dintre ei, Portariu, Laurențiu David și Custrin, de la LPS Suceava, care au demonstrat că pot să evolueze în echipa de seniori”, a declarat după meci antrenorul Constantin Vlad. Meciul dintre CSM Suceava și Poli Iași a fost arbitrat de Ovidiu Bursuc.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că a discutat cu oficialii ieșeni pentru un nou meci de antrenament după ce Politehnica se va întoarce din cantonamentul de la Vatra Dornei sau dacă nu la Iași, când România va juca împotriva Rusiei.

Mai mult, sucevenii își mai doresc și alte meciuri test până pe 2 aprilie, când va începe Cupa României, la Cupa Sucevei, la care să mai participe RC Bârlad și echipa a doua a Universității Cluj, Mănăștur, ce va evolua din acest sezon în Divizia Națională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava