Concert pascal
MOPAN Suceava

Magistrat de profesie, Robert Cazanciuc (41 de ani) a ocupat funcții de conducere în mai multe instituții publice, inclusiv în cadrul Ministerului Justiției,  având o experiență consistentă în implementarea de reforme pentru modernizarea activității structurilor administrative.

Începând cu anul 2009, Robert Cazanciuc a fost secretar general al Ministerului Afacerilor Externe. În această calitate, a demarat și a coordonat mai multe proiecte care au urmărit modernizarea MAE, atât în relația cu partenerii săi instituționali, cât și în relația cu cetățenii.

Proiecte inițiate și coordonate de Robert Cazanciuc pentru modernizarea serviciului consular:

  • Inițierea și coordonarea proiectului ”Un sms îți poate salva viața”, prin care cetățenii români care merg în țări în care se expun unor riscuri sporite pentru viața lor sunt avertizați că se expun unor pericole imediat ce intră în aceste teritorii, prin alerte primite prin SMS  (2012).
  • Modernizarea la standarde Schengen a secțiilor și oficiilor consulare ale României: Chișinău, Istanbul, Cairo, Beijing, Shanghai, New York, Astana, Tel Aviv, Sarajevo, Skopje, New Delhi, Beirut (2009-2013).
  • Coordonarea negocierilor pentru încheierea acordului privind micul trafic de frontieră cu Republica Moldova și deschiderea a două noi consulate generale în această țară, la Cahul, Ungheni și Bălți (2009-2011).
  • Coordonarea procesului de extindere a reţelei consulare a României în statele unde comunităţile de cetăţeni români au crescut: Vancouver, Edinburgh, Catania, Kabul, Zajecar și Erbil, precum și 19 consulate onorifice (2010-2011).
  • Extinderea și consolidarea instituției consulatului itinerant, pentru a oferi servicii consulare cetățenilor români aflați la distanțe mari de oficiile consulare (2009).
  • Modificarea legislației care reglementează instituția consulului onorific, pentru a-l face pe acesta să asume responsabilități și să acționeze în interesul comunităților de români din străinătate (2010).
  • Coordonarea și lansarea proiectului E-pass, destinat informatizării a eliberării documentelor de călătorie pentru cetățenii români aflați în străinătate (2010).
  • Coordonarea înființării Centrului de Instruire a Personalului Consular, structură la standarde Schengen (ianuarie-aprilie 2011).
  • Inițierea și coordonarea proiectului E-consulat care va permite uniformizarea și informatizarea prestării tuturor serviciilor consulare (2011).
  • Coordonarea proiectului privind înființarea Centrului Consular de Crize (2011).
  • Înființarea echipelor consulare mobile care acționează în străinătate; dotarea acestora cu echipamente mobile de asistență consulară (2011).
  • Inițierea și organizarea reuniunilor consulare regionale de la Roma (martie), Bonn (mai), Astana (iunie), Istanbul (septembrie) pentru uniformizarea taxelor și procedurilor consulare (2013).

Proiecte inițiate în cadrul MAE pentru eficientizarea activității diplomatice:

  • Realizarea primei săli de conferințe de nivel internațional în cadrul MAE (sala Grigore Gafencu).
  • Inițierea proiectului ”Sala Hărților” – centru de comandă a Celulei de Criză a MAE, pentru a susține comunicarea inter-instituțională, cu parteneri interni și externi, și gestionarea situațiilor de criză.

În 2005-2009 și 2000-2001 Robert Cazanciuc a fost procuror-șef, șef al Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În această calitate a implementat mai multe reforme pentru eficientizarea activității de comunicare publică din sistem:

  • coordonarea Comitetului de organizare al celui de-al treilea Summit Mondial al Procurorilor Generali (2008-2009)
  • înființarea primului centru de presă al sistemului judiciar din România la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (2007)
  • elaborarea standardelor de funcționare a centrelor de presă de la nivelul parchetelor (2007)
  • membru al echipei de lucru pentru elaborarea și implementarea proiectului „Strategia de comunicare şi relaţii publice a sistemului judiciar” (2007)
  • elaborarea primului ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public din România (2001)
  • coordonarea conferinţei „Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene – Informare şi comunicare – Forme de prevenire a fraudei”

Alte funcții deținute de Robert Cazanciuc în instituții publice:

  • Director general adjunct,  Ministerul Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, (2005)
  • Secretar de Stat, Departamentul Implementare Programe și Ajustare Structurală (2004)
  • Director general, Corpul de Control al Guvernului, subsecretar de stat (2001 – 2004)
  • Procuror, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, Biroul pentru Relația cu mass-media (1998 -2000)

În 2003, în perioada în care a lucrat la Corpul de Control al Guvernului, Robert Cazanciuc a coordonat conferința „Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene – Informare şi comunicare – Forme de prevenire a fraudei”.

Distincții primite pentru activitatea sa în administrație:

2012 – Distincție colectivă acordată de Ministrul de Externe pentru Celula de Criză a MAE, coordonată de Robert Cazanciuc, secretar general.

2011 –“Emblema Onoarea Armatei României”, acordată de Ministrul Apărării pentru operaţiunile de evacuare a cetăţenilor români şi străini din Libia.

2001 – Ordinul Meritul Judiciar, clasa a 5-a.

Robert Cazanciuc a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universității București, și Institutul Național al Magistraturii. În perioada 1998-2004 a efectuat cursuri de formare și vizite de studiu în Franța, Germania și Statele Unite ale Americii. Începând cu anul 2007, Robert Cazanciuc este formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii și al Școlii Naționale de Grefieri (pe comunicare și relații publice). Între 1995-1998, a fost procuror, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ilfov.

LUCRĂRI PUBLICATE:

Anul apariţiei                                     Titlul lucrării
2010 Inițiator și coordonator al proiectului ”Istoria Ilustrată a Diplomației Românești” – Editura Monitorul Oficial
2008 Coautor al lucrării ”Relații publice și comunicare – Ghid practic pentru grefieri” – Școala Națională de grefieri, 2008
2007 Coautor al cărții ”General și particular în formarea purtătorului de cuvânt magistrat”, Editura Hamangiu, 2007
2005 Autor al lucrării ”Colecta Publică” – Revista Pro Lege nr. 3/2005
2005 Autor al lucrării ”Republicarea actelor normative concomitent cu actul de modificare sau completare” – Revista de Drept Public nr. 2/2005
2005 Inițiator și coordonator al proiectului ”Lumea interzisă – album de fotografie în sistemul penitenciar românesc”, Editura Jurnalul Național

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava