Concert pascal
MOPAN Suceava

O rochie gri din filmul ´Pe aripile vântului´, cumpărată de anteriorul proprietar cu 20 de dolari de la o companie de costume, s-a vândut la licitație cu 137.000 de dolari (91.000 de lire sterline), conform contactmusic.com.

Rochia, purtată de Leigh când a interpretat-o pe Scarlett O’Hara în pelicula din 1939, a fost vândută de Heritage Auctions în Beverly Hills sâmbătă (18 aprilie). Casa de licitații Heritage, cu sediul în Dallas, Texas, a vândut peste 150 de articole din film în numele unui negustor privat.

Jacheta gri și fusta, cu aplicații negre în zigzag, au fost purtate de Leigh într-un număr de scene cruciale ale peliculei, inclusiv când este atacată în Shanty Town și când îl întâlnește pentru prima oară pe Rhett Butler (interpretat de Clark Gable), mai notează sursa citată.

Vânzătorul în cauză, James Tumblin, a lucrat la Universal Studios și s-a ocupat de coafură și machiaj. El a adunat peste 30.000 de articole din ´Pe aripile vântului´ încă din anii 1960, potrivit  Antique Auction Forum. El a achiziționat costumația lui Leigh cu 20 de dolari de la Western Costume Company din Los Angeles.

Una dintre ținutele lui Gable, un costum gri, a fost, de asemenea, vândut la licitație. Alte articole din cadrul licitației au fost: câteva bonete, pălării și scaune de pe platoul de filmare. O mașină de scris, folosită pentru redactarea scenariului ´Pe aripile vântului´, a fost, de asemenea, scoasă la vânzare alături de coli de hârtie și manuscrise folosite la filmări. Probabil cel mai bizar lot spre vânzare a fost o colecție de păpuși îmbrăcate în diverse costumații Scarlett O’Hara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava