MOPAN Suceava

România a câștigat două medalii în a treia etapa de Cupă Mondială, eveniment găzduit de circuitul de regate Willem Alexander Baan de la Rotterdam, între 12 și 14 iulie. A treia etapă de Cupă Mondială din acest an a reunit sportivi din 42 țări și a fost ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria. Acesta va avea loc la sfârșitul lunii august și va fi o etapă decisivă în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

La Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam România a câștigat aurul în proba feminină de dublu vâsle (W2X). Sportivele Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Genina Radiș au reușit să se impună cu timpul de 7:58:39 în fața echipelor din Australia și Canada, care au ocupat locurile doi și trei.

Țara noastră a câștigat bronzul în finala probei femine de patru rame (W4-) prin echipajul format din Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tivlescu. Primele poziții ale podiumului în această probă au fost ocupate de echipajele din Australia și Danemarca.

În clasamentul general la Cupa Mondială 2019, România a acumulat 54 de puncte și ocupă poziția opt, înaintea Statelor Unite, Canadei și a Danemarcei. Pe primul loc după cele trei etape de Cupă Mondiala se situează Australia, urmată de Noua Zeelandă și China.

Concursul reprezintă ultimul test în vederea calificării la JO 2020. Sportivii români si-au atins obiectivul propus pentru această etapă de Cupa Mondiala: câștigarea a două medalii și a încă două locuri IV – VI.

“A fost un concurs greu, așa cum ne așteptam, cu adversari pe măsură care s-au înscris în această competiție pentru ultimul test înainte de Campionatul Mondial de la Linz din Austria. Vremea capricioasă, dar mai ales vântul au dat calculele peste cap pentru foarte mulți concurenți. La Rotterdam, România a avut 8 echipaje în finală, iar în toate probele în care au luat startul (9 la număr), echipajele noastre au obținut performanțe ce le-ar garanta calificarea pentru JO Tokyo 2020. Acesta este obiectivul principal al FR Canotaj în acest moment. Campionatul Mondial de la Linz va fi unul foarte greu, dar echipajele noastre sunt pregătite pentru acest examen final din 2019”, declară Dorin Alupei, Antrenor Federal.

Cupa Mondială de Canotaj a fost lansată ca eveniment în anul 1997 și constă în trei etape organizate anual în lunile mai, iunie și iulie. În acest an, prima etapă a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 Mai), a doua etapă la Poznan, Polonia (21-23 iunie), iar ultima etapă a avut loc weekendul trecut la Rotterdam, în Olanda.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava