Concert pascal
MOPAN Suceava

Este România un skatepark fără limite? La această întrebare am încercat să răspundem călătorind în 11 orașe, pe skate, alături de Mihnea Groseanu, în căutare de locuri spectaculoase unde se poate face skateboarding.

Și…avem și răspunsul – DA, am găsit de la cele mai neobișnuite locuri în care îți poți pune creativitatea la încercare, până la skatepark-uri, unde tehnica își spune cuvântul.

Am călătorit prin Pitești, Craiova, Alba Iulia, Sibiu, Turda, Brașov, Contanța, Balș, Miercurea Ciuc, Mamaia și Cluj Napoca, în fiecare dintre orașe fiind în căutare de locuri nebănuite.

Trepte, bank-uri, borduri, bănci, balustrade sau margini de fântâni arteziene au devenit loc de joacă pentru Mihnea.

“Locurile inedite, descoperite pe loc, sunt foarte importante într-un sport de stradă, precum skateboardingul. România este ofertantă din acest punct de vedere, însă trebuie să o iei la picior și sa descoperi spoturi interesante. Craiova este orașul în care m-am simțit cel mai bine. Aici am găsit o serie de elemente, numai bune pentru trick-uri. Locurile largi, cu scări, sunt perfecte pentru noi. Cel mai inedit loc a fost Salina Turda, iar cel care mi-a pus tehnica la încercare a fost un avion abandonat de lângă Balș. Nu m-am gândit niciodată ca aș putea da un trick pe un avion…”, a spus Mihnea.

 

A descoperit skateboardingul pe când avea numai 7 ani, la Bacău, unde se afla în vacanță la bunici. Atras de schemele pe care le făceau niște baieți pe placa de lemn cu patru roți, a mers să încerce și el. În aceeași zi a învățat să dea și primul Ollie. Apoi și-a cumpărat primul skate și Parcul Eroilor a devenit a doua lui casă. Așa a cunoscut comunitatea de skateboarding din România și alături de skateri mai vechi în branșă a învățat trick-urile de bază.

“Sportul ăsta este unul de echipa chiar dacă, în esență, fiecare skater se dă pe cont propriu. Însă numai dintr-o comunitate de oameni care împart aceeași pasiune pentru skate îți poți lua energia și motivația să te dai ore întregi în fiecare zi și să evoluezi”, a mai adăugat sportivul.

 

Mihnea descrie skateboarding-ul ca fiind un sport care îți oferă multe împliniri, libertate de exprimare, iar creativitatea este punctul cheie.

“Skateboarding-ul, mai spune Mihnea, nu este despre a da neîncetat talpă, ci mai degrabă despre a rămâne ancorat într-un context în care toți vorbesc despre skateboarding, povestesc despre skateboarding, pe scurt, respiră skateboarding. Când ești într-un astfel de mediu, trick-urile vin de la sine, te încarci cu o anumită stare pozitivă de pe urma întâlnirilor cu prietenii și a discuțiilor pe care le ai și pur și simplu știi când este momentul să incerci ceva nou”.

Acesta este skateboardingul, acesta este România de pe skate-ul lui Mihnea Groseanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava