Concert pascal
MOPAN Suceava

România, prin reprezentanții Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat participă pentru prima oară la Târgul Internațional pentru investiții chineze în străinătate – COIFAIR, organizat de Asociația pentru Investiții Chineze în Străinătate (China Overseas Development Association – CODA), în perioada 22-23 octombrie 2015, la Beijing.

Pe toată durata târgului, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat va fi prezent cu un stand unde vor fi expuse materiale de prezentare a mediului de afaceri din România și de promovare a unor proiecte de investiții, iar vineri, 23 octombrie 2015, în cadrul seminarului “Promovarea oportunităților de investiții în România”, reprezentanții Departamentului vor susține o prezentare a mediului investițional din România și a facilităților acordate investitorilor străini în țara noastră. La eveniment vor participa înalți oficiali din România și reprezentanți ai unor companii de stat, care vor susține alocuțiuni și prezentări ale unor proiecte, precum și companii din China interesate să investească în România.

Participarea Departamentului la evenimentul din Beijing vine să reafirme importanța pe care o acordă guvernul relației economice cu China și se realizează imediat după ce Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat a organizat la București luna trecută, pe 23 septembrie, Forumul de investiții China (Ningbo) – România, eveniment la care au participat peste 75 de oficiali și companii din municipiul Ningbo.

De asemenea, cu ocazia deplasării delegației României la Beijing, reprezentanții Departamentului participă la sesiunea a XXV-a a Comisiei Gevernamentale de cooperare economică româno-chineză ce va avea loc pe 20 octombrie 2015, iar în data de 21 octombrie 2015, la sediul Ambasadei României la Beijing, în cadrul seminarului de afaceri româno-chinez intitulat “Oportunități de afaceri în România”, delegația Departamentului va susține o prezentare asupra mediului investițional al României. Obiectivul acestui seminar îl reprezintă identificarea partenerilor potriviți, căile și formulele pentru a încuraja investițiile chineze în România, precum și promovarea României ca fiind una dintre cele mai importante destinații de investiții în Europa Centrală și de Est. La eveniment vor participa reprezentanți ai unor companii și instituții chineze importante.

Informații suplimentare

Delegația oficială română este condusă de Mihai Tudose, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului și este formată din reprezentanți ai unor instituții publice din România și ai unor companii de stat. Întreaga deplasare în China a fost făcută cu spriijinul Ambasadei României în Republica Populară Chineză.

COIFAIR 2015 – Târgul Internațional pentru investiții chineze în străinătate reprezintă una dintre cele mai importante manifestări din Republica Populară Chineză pentru implementarea politicii guvernului chinez de „Go Global”, respectiv impulsionarea companiilor chineze de a investi în străinătate. Aflat la a VII-a ediție, tema principală de anul acesta este: “Noua normalitate deschide noi oportunități pentru investițiile Chinei în străinătate”. Accentul se va pune pe cooperarea în domeniul investițiilor în cadrul conceptului strategic “One Belt One Road” și promovarea unor proiecte ce se doresc a fi realizate de către companiile chineze, cu resurse financiare din China, de-a lungul celor două drumuri noi ale mătăsii (terestru și maritim).

Participanții la târgul COIFAIR 2015 vor fi companiile chineze interesate să investească în străinătate și parteneri externi interesați să atragă investiții chineze, care vor prezenta participanților la eveniment proiecte de investiții în diverse țări.

Conform organizatorilor, la ediția din anul 2014, au participat reprezentanți din 124 de țări, 280 de expozanți și peste 8000 de vizitatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava