Concert pascal
MOPAN Suceava

3 proiecte online care si-au propus sa faca Romania mai buna cu ajutorul tehnologiei au castigat fiecare cate o finantare de 5.000 USD, in cadrul competitiei ReStart Romania de anul acesta.

Cele 3 idei castigatoare au fost alese din 7 finaliste, in urma votului publicului la Gala ReStart Romania din 16 noiembrie 2012.

Ideile care au convins publicul Galei ReStart Romania abordeaza subiecte precum lipsa medicamentelor din sistemul medical, participarea persoanelor cu dizabilitati la viata publica si lipsa educatiei sexuale pentru adolescenti.

Lipsa tratament – inventarul medicamentelor din Romania, proiect al lui Jonathan Stillo si Romanian Angel Appeal, realizat cu sprijinul tehnic al Webikon

65% dintre pacientii care au HIV/SIDA nu au acces la tratament si 98.000 dintre pacientii bolnavi de cancer risca sa ramana fara tratament, in Romania. Pentru toti acestia si pentru medici, farmacisti si familiile bolnavilor va exista www.lipsatratament.ro – o platforma online prin care se poate raporta lipsa medicamentelor.

www.lipsatratament.ro este un instrument care va permite personalului din sistemul sanitar, organizatiilor si pacientilor sa anunte public daca medicamentele care le-au fost prescrise lipsesc.

Proiectul se va dezvolta si in aplicatii mobile. Un blog si harti interactive vor afisa aceste date pentru public si le vor face disponibile Ministerului Sanatatii, precum si organizatiilor nationale si internationale, in felul acesta asigurand transparenta intregului proces si responsabilizarea factorilor decizionali.

Orasul Tuturor – prima harta online a locurilor accesibile pentru persoanele cu dizabilitati, proiect al Organizatiei Nationale a Persoanelor cu Handicap din Romania, realizat cu sprijinul tehnic al Zitec

In Romania, aproape jumatate din cladirile de interes public (scoli, primarii, spitale, tribunale) sunt inaccesibile pentru persoanele cu dizabilitati. Nu numai ca cele 700.000 de persoane cu dizabilitati din Romania nu au o viata publica, dar lipsa unei infrastructuri care sa le permita mobilitatea face ca doar 27.272 de persoane cu dizabilitati sa aiba un loc de munca.

Prin aceasta harta, persoanele cu dizabilitati vor putea vedea mai usor care sunt locurile accesibilizate – de la institutii publice si de cultura la mijloace de transport in comun – si vor putea pune presiune asupra autoritatilor pentru imbunatatirea accesibilizarii: http://orasul-tuturor.dev2.zitec.ro/

Orasul Tuturor are deja si aplicatie pentru telefoanele mobile cu Android, care se gaseste online: http://goo.gl/UWAqj

Sexul vs. Barza – educatie sexuala pentru adolescenti, proiect al Adrianei Radu si Asociatiei Front, realizat cu sprijinul tehnic al Good Afternoon

Educatia sexuala este un subiect tabu in tara noastra, iar asta ii afecteaza pe copiii si adolescentii romani in fiecare zi. Cifrele de natalitate in randul minorelor sunt printre cele mai ridicate din Europa (29.000 in 2008; 22.508, din care 733 de fetite intre 10 si 14 ani, in 2010 – potrivit Eurostat).

Sexul vs Barza este prima platforma de educatie sexuala in format video pentru adolescenti ce cuprinde clipuri de cate 3 minute, in care adolescentii pot intelege mai bine subiecte precum drepturile minorelor insarcinate sau minoritatilor sexuale, dar si chestiuni legate de corp, sex sau relatii: http://www.sexulvsbarza.ro/

In urmatoarele luni, platformele dezvoltate acum doar in stadiul de prototip vor deveni complet functionale.

Cele 7 idei finaliste ale competitiei ReStart Romania au acoperit subiecte precum legi in format deschis pentru toti, dezvoltarea urbana, analiza activitatii companiilor unde statul este actionar majoritar, transparentizarea posturilor din administratia publica, participarea persoanelor cu dizabilitati la viata publica educatia sexuala a tinerilor sau monitorizarea inventarelor de medicamente din Romania.

Peste 100 de idei au fost depuse in competitia ReStart Romania de anul acesta, in cadrul celor trei tematici ale competitiei: transparenta si date deschise, o administratie publica utila cetateanului si agregare comunitara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava