Concert pascal
MOPAN Suceava

„Suceava – 625 de ani de la prima menţiune documentară” este intitulată emisiunea de mărci poştale pe care Romfilatelia a introdus-o în circulaţie de joi, 30 mai, şi poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. Emisiunea aniversară este alcătuită din două timbre poştale, ce ilustrează monumente reprezentative din istoria şi cultura oraşului. Este vorba de timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei ce ilustrează Cetatea de Scaun a Sucevei, construită în timpul domniei lui Petru I Muşat şi capitală Moldavă până la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind distrusă în totalitate în urma unui puternic cutremur, şi marca poştală cu valoarea nominală de 4,30 lei ce ilustrează Biserica Sfântul Gheorghe – Mirăuţi, o altă ctitorie a lui Petru I Muşat, ce datează din secolul XVII şi reprezintă cea mai veche biserică din Suceava.

Emisiunea filatelică mai conţine un plic prima zi şi un album filatelic , iar ca formă de machetare, au fost folosite coliţa dantelată, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă şi coala de 32 de timbre.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 400 de exemplare şi este echipat cu coliţa dantelată cu cele 2 timbre ale emisiunii, având elemente grafice în folio aur şi un plic „prima zi” cu ştampila „prima zi” aplicată în folio aur.

Anul 2013 marchează împlinirea a 625 de ani de când Suceava a fost atestată documentar, printr-un act emis de către Petru I Muşat la 11 februarie 1388 din „Cetatea Sucevei”. Domnitor al Moldovei în perioada 1375-1391, Petru I Muşat este cel care construieşte Cetatea Sucevei, zideşte Biserica Sfântul Gheorghe -Mirăuţi şi bate prima monedă a Moldovei, groşul moldovenesc din argint. Primăria va aloca anul acesta 50.000 de lei pentru „Zilele Sucevei”. Manifestările se vor desfăşura în intervalul 21-24 iunie, în 4 zone din muncipiu: parcarea Iulius Mall, platoul din faţa Cetăţii de Scaun, esplanada Casei de Cultură şi parcul din Iţcani. Vor fi concerte de muzică rock, de muzică clasică, dar vor fi programate şi spectacole folclorice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava