MOPAN Suceava

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva invită organizația Greenpeace România să verifice, împreună cu specialiștii Direcției Silvice Suceava și autoritățile competente, lucrările silvice efectuate de Direcția Silvică Suceava, semnalate recent de activiștii de mediu, punând la dispoziția acestora toate documentele și informațiile necesare pentru o corectă documentare.

Invitația survine după ce organizația Greenpeace a făcut publice mai multe fotografii  cu lucrări silvice efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului, pe raza Ocolului Silvic Vama din cadrul Direcției Silvice Suceava, în U.P. I Deia, u.a. 53A, acestea fiind prezentate neconform cu realitatea.

„Ne exprimăm regretul că organizația respectivă nu a solicitat informații Direcției Silvice Suceava înainte de a publica informații sau imagini, pentru o corectă informare a opiniei publice.

Lucrările silvice din unitatea amenajistică 53A sunt legale, autorizate, dețin toate avizele necesare și sunt prevăzute în amenajamentul silvic. Aceste lucrări nu sunt ”tăieri rase”, lucrarea fiind una de tăiere de regenerare – progresivă de racordare.

Precizăm că în urma verificărilor efectuate de personalul silvic a rezultat că regulile silvice de exploatare au fost respectate.

Pe aceste suprafețe urmează să fie efectuate lucrări de completări ale regenerării naturale în campaniile de împăduriri de anul viitor pe o suprafață de 5,3 hectare, dintr-un total de 15,3 hectare, întreaga suprafață a unității amenajistice 53A.

De asemenea, precizăm că autovehiculul prezentat în imagini de organizația Greenpeace efectua un transport legal de bușteni, având avizul de însoțire secundar seria AA și numărul 2997809/28.06.2019, pentru care s-a emis codul unic 11D07BADY6FCD, pentru cantitatea de 42,97 metri cubi bușteni.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție transparentă și deschisă dialogului cu reprezentanții societății civile și ne exprimăm speranța că reprezentanții organizației vor da curs invitației noastre și vor prezenta corect modul în care sunt administrate pădurile proprietatea publică a statului”, se arata într-un comunicatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava