Concert pascal
MOPAN Suceava

Doi operatori, firma bucureșteană Rosal și asocierea locală Diasil-Florconstruct vor asigura funcționalitatea serviciului de salubrizare menajeră a municipiului Suceava în perioada de vid contractual. Este soluția de avarie găsită de Primăria Sucevei după ce contractul cu actualul operator Rosal a expirat sâmbătă, 18 aprilie iar contractul cu asocierea locală Diasil Service-Florcontruct care a fost declarată câștigătoare în urma unei selecții de oferte nu a fost încheiat nefiind validat de Consiliul Local. Municipalitatea a împăcat verbal și capra și varza în sensul că până când se vor clarifica problemele legate de desemnarea temporară a unui operator de măturatul și ridicatul gunoaielor se vor ocupa ambii operatori, Rosal în inerția contractului pe care l-a avut cu Primăria din anul 2007, Diasil și Florcontruct ca și cîștigători ai contractului temporar de gestionare a salubrizării până la licitația pentru concesionarea acestui serviciu programată pentru data de 2 iunie. Reprezentanții celor doi operatori au avut sâmbătă discuții cu viceprimarul Lucian Harșovschi în urma cărora s-a stabilit că se vor ocupa împreună de salubrizarea menajeră cel puțin până luni, 20 aprilie, când este programată o ședință de îndată a Consiliului Local în care ar urma să fie luată o decizie. ”I-am invitat la discuții pe reprezentanții celor doi operatori și am stabilit de comun acord ca gunoiul să fie ridicat atât de Rosal cât și de Diasil și Florconstruct. Acestea din urmă și-au montat deja buncăre pentru gunoi lângă cele ale Rosalului. Luni Consiliul Local va lua o decizie aflându-ne într-o situație de forță majoră”, a declarat Harșovschi.

Lungu acuză Rosal de ”lipsă de fairplay”

Situația delicată cu privire la gestionarea serviciului de salubrizare menajeră a fost creată după ce firma Rosal a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestaților (CNSC) procedura de selecție de oferte în urma căreia asocierea Diasil-Florconstruct a fost desemnată să se ocupe temporar de măturatul și ridicatul gunoaielor. Asta după ce a fost și ea invitată să depună ofertă însă a refuzat. Consiliul Național de Soluționare a Contestaților a dat câștig de cauză firmei Rosal și a dispus suspendarea procedurilor privind selecția de oferte dar decizia a fost publicată doar pe site-ul instituției fără să fie adusă în mod direct la cunoștința Primăriei Suceava așa cum este legal pentru ca municipalitatea să o poată contesta. Primarul Ion Lungu a criticat acțiunile celor de la Rosal cosiderându-le lipsite de fairplay. ” Nu înțeleg modalitatea de lucru al celor de la Rosal. Nu avem nimic cu ei dar în loc să vină și să câștige meciul în teren și aveau toate șansele să-l câștige au preferat să nu vină la licitație să ne facă șicane să ne conteste, să ne blocheze activitatea. Nu este corect, nu așa se lasă loc de bună ziua. Totuși Rosal a lucrat 11 ani la Suceava. Chiar dacă au mai fost probleme de întârziere la plată din partea Primăriei au mai întârziat și ei la măturat dar acum nu mai avem nici un leu datorii la Rosal. Părera mea este că e lipsă de fairplay din partea lor”, a spus Lungu.

Lipsă de cvorum la ședința de îndată a Consiliului Local de sâmbătă. Lungu: ”E o încercare de fugă de responsabilitate”

Contractul temporar cu Diasil și Florconstruct trebuia validat sâmbătă, 18 aprilie, în ședința de îndată a Consiliului Local însă reuniunea a fost nestatutară din lipsă de cvorum. Din cei 23 de consilieri au fost prezenți doar 11 fiind nevoie de minimum 12 pentru ca ședința să se țină. Acest lucru a stârnit mânia primarului Lungu care i-a acuzat pe consilieri că fug de responsabilitate. ”Fugim de răspundere. Părerea mea vizavi de ceea ce se întâmplă azi e că mulți consilieri au o reținere și le e frică de aceea nu au venit la ședință. Nu e corect așa. Nu îi obligă  nimeni să fie consilieri cum nici pe mine nu mă obligă nimeni să fiu primar. Cine nu își face treaba își dă demisia vine altul dar trebuie să ne asumăm deciziile. Eu mă rog un singur lucru la Dumnezeu să-mi lumineze mintea să iau decizii bune. În fiecare zi iau 100 asemenea de decizii la primărie. Înseamnă să nu mai vin la serviciu? Nu e corect. E o încercare de fugă de responsabilitate”, a spus Lungu. Noua ședință de îndată a Consiliului Local a fost programată pentru astăzi, ora 14. Primarul a menționat că până atunci speră să primească în scris de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor decizia cu privire la suspendarea procedurilor privind selecția de oferte în urma căreia asocierea Diasil-Florconstruct a câștigat dreptul de a gestiona temporar serviciul de salubrizare menajeră. Ion Lungu crede că lucrurile nu se vor opri aici și că în următoarele zile vor fi mai multe ședințe de îndată ale Consiliului Local. ”Bănuiesc că vom avea mai multe ședințe de îndată ale Consiliului Local.  Azi suntem în faza în care avem o licitație cu câștigători. Neavând oficial decizia CNSC trebuie să luăm o decizie în ideea că trebuie să validăm acest rezultat al licitației. Asta  azi. Dacă mâine vine decizia CNSC din nou facem o ședință de îndată și luăm o altă decizie. Dacă poimâine o contestă Diasil și Florconstruct și vin ei cu hotărâre de instanță facem o altă ședință de îndată a Consiliului Local. Avem de lucru dar trebuie să avem conștiința împăcată că respectăm legea”, a explicat Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava