Concert pascal
MOPAN Suceava

Etapa a XIII-a a Diviziei Naționale de rugby a fost cu ghinion pentru CSM Bucovina Suceava care a pierdut și duelul cu penultima clasată, CSU AV Arad. Sucevenii și-au dorit mult prima victorie din 2018, dar oaspeții au prezentat un lot mult mai experimentat și competitiv și s-au impus cu 31-22.
Încă de la începutul acestui sezon competițional s-a simțiti o oarecare blazare în rândul grupării sucevene, care după cea câștigat ediția precedentă a eșalonului secund al rugbiului românesc și a cucerit dreptul de a evolua în SuperLigă, nu s-a putut înscrie la startul competiției din cauza problemlor financiare. Mai mulți jucători cu experiență din cadrul echipei CSM Bucovina Suceava s-au retras, alții au plecat la alte formații și la startul acestui campionat gruparea pregătită de Marius Colțuneac arăta cu totul altfel, fiind formată din sportivi foarte tineri.


CSM Bucovina Suceava a avut momente bune de joc aproape în toate meciurile disputate în acest sezon competițional, dar lipsa de continuitate în joc și greșelile individuale datorate lipsei de experiență au fost decisive. Deocamdată echipa suceveană este în posesia ”lingurii de lemn” și se pare că o va păstra pentru că în ultima rundă va evolua în deplasare la RCM Galați. Singurul lucru bun la finalul acestui campionat este faptul că Bucovina are talente în rugby și poate supraviețui, mai ales că în acest an nu va retrograda nicio formație.
Încă din startul partidei dintre CSM Bucovina Suceava și CSU AV Arad s-a putut observa faptul că oaspeții au prezentat o garnitură cu jucători cu mare experiență. În urma unei acțiuni splendide arădenii au marcat primul lor eseu, eseu transformat și au preluat conducerea în minutul 16 cu 7-0. Sabin Crețu a redus din handicap după ce a reușit o lovitură de pedeapsă. Și arădenii au izbutit un procedeu similar și scorul a devenit 3-10. Până la pauză gazdele au forțat și căpitanul echipei, Lucian Preutescu, a culcat balonul în terenul de țintă advers. Sabin Crețu a transformat și scorul lapauză a fost 10-10 în confruntarea dintre CSM Bucovina Suceava și CSU AV Arad.


Oaspeții au început mai bine și repriza a doua ei reușind un nou eseu transformat. Gazdele au revenit și au egalat la 17 în urma unui eseu de penalizare, eseu transformat de Sabin Crețu. Ajutați și de două mari erori de arbitraj, arădenii au mai marcat două eseuri transformate până la final. Sucevenii ar fi putut să reducă din handicap, dar cursa de senație a lui Custrin a fost oprită la doar un metru de terenul de țintă arădean de un placaj norocos. Gazdele au mai reușit un eseu înainte de fluierul final, același Preutescu fiind autorul lui. Din păcate Sabin Crețu a ratat de puțin ținta și CSM Bucovina Suceava – CSU AV Arad s-a încheiat cu scorul de 22-31, gazdele ratând și punctul bonus defensiv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava