Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto5 poze în acest set

În etapa a XI-a a Diviziei Naționale de rugby, prima de după vacanța de vară, CSM Bucovina Suceava a întâlnit pe stadionul ”Unirea” gruparea RCM Galați. La capătul unui joc frumos și foarte echilibrat, gazdele s-au impus cu 22-14 (0-7).

Antrenorul sucevenilor, Constantin Vlad, a început meciul cu formația gălățeană cu o garnitură foarte tânără în dorința de a verifica potențialul noii generații în compania unei formații la fel de tinere pe care o învinsese și în tur. Replica rugbiștilor de la Dunăre, cel puțin în prima repriză, a fost una extrem de curajoasă și competitivă. Evoluând fără complexe, gălățenii au dominat echipa CSM Bucovina Suceava în cea mai mare parte a primelor 30 de minute de joc, lucru concretizat printr-o încercare reușită în urma unei pătrunderi impetuoase a lui Manolache, apărarea grupării gazdă ratând placajul decisiv. Deși au revenit în atac și au avut câteva situații bune de a culca balonul în terenul de țintă advers, sucevenii au greșit ultima pasă și au intrat în dezavantaj la cabine, scor 0-7.

Pentru a reechilibra situația, tehnicianul sucevenilor Constantin Vlad a introdus în teren după pauză ”artileria grea” formată din jucători ca Bursuc, Preutescu, Palamariu sau Nichiforiuc. Imediat raportul de forțe s-a schimbat, mai ales în grămadă, și gazdele au reușit imediat egalarea printr-un eseu marcat de Constantineanu, eseu transformat de Flutur. Chiar dacă jucătorii gălățeni au încercat să revină, ei nu au reușit, ba au fost și penalizați de arbitru cu o eliminare temporară. Gazdele au profitat și au mai marcat o încercare prin Ionuț Flutur, același jucător reușind și o lovitură de pedeapsă.

La 15-7 în favoarea lor, elevii antrenorului Constantin Vlad au prins elan și pe fondul forței superioare pe grămadă au mai izbutit un eseu prin Bursuc, eseu transformat de Ștefan Ștefăroi. Spre lauda lor, jucătorii de la RCM Galați nu au renunțat la luptă și au punctat și ei pe tabela de marcaj printr-o încercare a lui Rusu. Scorul final al partidei dintre CSM Bucovina Suceava și RCM Galați a fost 22-14, gazdele ratând punctul bonus ofensiv acordat pentru marcarea a patru eseuri în chiar ultimele momente ale jocului când au ratat ultima pasă la doi metri de terenul de țintă advers. Victorie frumoasă pentru suceveni, dar meci dificil în etapa viitoare pe terenul celor din Năvodari. La partida dintre CSM Bucovina Suceava și RCM Galați a fost prezent și deputatul Ștefan Băișanu, președinte de onoare al secțției de rugby, el purtând noroc elevilor antrenorului Constantin Vlad.

Pentru CSM Bucovina Suceava au evoluat: Zup, Coca, Oct.Scolobiuc, Drelciuc, Șt.Rusu, Toloș, C.Varvaroi, Constantineanu, Tepșanu, Flutur, D.Ștefăroi, Șt.Ștefăroi, Crețu, Crețuleac, Brăteanu. Au mai jucat: Palamariu, Bursuc, Oprea, Nichiforiuc, Ctin. Varvaroi, Lupu.

Rezultate consemnate în etapa a X-a a Diviziei Naționale de rugby:

CSUAV Arad – Știința Petroșani 12-24

RC Bîrlad – Poli Iași          25-32

Stejarul Buzău – CS Năvodari     80-0

CSM Bucovina Suceava – RCM Galați     22-14

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava