Concert pascal
MOPAN Suceava

Liga Națională de Rugby se va relua la sfârșitul acestei săptămâni într-un nou format, cu cele 14 echipe înscrise la start împărțite în trei grupe valorice. După rezultatele din sezonul precedent, Rugby Club Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava se află în grupa a III-a, iar în prima etapă se întâlnesc chiar în derbiul local. Duminică așadar, 2 aprilie, de la ora 11.00, RC Gura Humorului întâlnește acasă CSM Bucovina Suceava.

Se așteaptă un meci deosebit de disputat, așa cum au fost întotdeauna întâlnirile dintre cele două grupări. Sunt toate premisele unui meci strâns, echilibrat, așa cum au fost toate partidele dintre cele două rivale locale în ultimii ani.

Pentru RC Gura Humorului vor evolua un sud-african și un kenyan, cei doi beneficiind de burse în România prin Asociația Mingea Ovală.

Ambii joacă la nivel de linia I, sud-africanul Rohan Schwartz fiind deja la al doilea an la Gura Humorului și cu un nivel de joc bun deja confirmat.

Managerul RC Gura Humorului, Ștefăniță Rusu, a arătat că este un debut așteptat de ceva vreme, astfel că se anunță o partidă interesantă, cu poftă de joc de ambele părți.

Humorenii au și ei multe plecări față de sezonul precedent, însă se bazează pe un lot de circa 30 de jucători, din care în jur de 20 au făcut o pregătire bună în ultima perioadă.

De partea cealaltă, CSM Bucovina Suceava abordează meciul cu destul de multe probleme de lot, însă antrenorul-jucător Marcel Crețuleac mizează pe ambiție, pe faptul că elevii săi s-au mobilizat exemplar de fiecare dată în aceste derbiuri locale, obținând rezultate bune pe stadionul Tineretului din Gura Humorului.

În grupa în care joacă cele două echipe locale se mai află doar formațiile RC Bârlad și CSM Constanța, dar din a doua parte a campionatului, în urma încrucișărilor care se vor face, sucevenii și humorenii vor avea de înfruntat și echipe de top, inclusiv din cele profesioniste.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava