Concert pascal
MOPAN Suceava

Actualul format al Ligii Naționale de rugby, pe lângă faptul că este total nepotrivit, amestecând aiurea profesioniștii cu amatorii, provoacă și un fel de lipsă de stimă de sine la capătul unor dueluri dintre cele două categorii de jucători. Pentru semiprofesioniștii, care sunt studenți, șoferi sau paznici este efectiv frustrant să nu te poți lupta cu șanse egale cu adversarii tăi.

Un meci de acest gen s-a disputat sâmbătă 5 mai pe stadionul ”Unirea” din Suceava, acolo unde echipa gazdă a primit vizita celei mai bune grupări din rugbiul românesc în acest moment, SCM Timișoara. Iubitorii jocului cu balonul oval din Suceava au venit în tribune în special din dorința de a vedea cum arată o formație de elită și în al doilea rând pentru al urmări pe cel mai bun produs al rugbiului sucevean din ultimii ani, Alin Conache, care a evolua la echipa bănățeană.

Cum era de așteptat de altfel, oaspeții au pornit ca din tun încă din primele minute ale partidei. După rapiditatea în care marcau eseuri, toți s-au temut că peste 100 de puncte încasate de suceveni va fi puțin. Timișorenii, cu câțiva jucători de top din România în primul XV, dar și cu câteva apariții exotice au punctat pe bandă rulantă, ”spiridușul” Alin Coanche reușind să transforme din aproape orice poziție grație talentului său incontestabil.

Noroc că în lunca Sucevei a fost destul de cald și a fost umezeală și bănățenii s-au mai calmat în repriza a doua. Oricum, scorul final a fost 137-0 pentru SCM Timișoara în meciul cu CSM Suceava, gazdele ratând punctele de onoare la două lovituri de pedeapsă.

A fost un spectacol frumos oferit doar de partea oaspeților, prin amabilitatea conducerii FRR care a permis un dezechilibru total în Liga Națională. Sucevenii s-au consolat cu faptul că au putut atinge și privi unii dintre cei mai buni jucători ai acești ani, printre care și cel mai bun marcator din istoria rugbiului românesc, Florin Vlaicu.

SCM Timișoara vor profita de excursia din Bucovina pentru a juca azi la RC Gura Humorului.

Într-un alt meci al etapei a VII-a, RC Gura Humorului – U Cluj 16-55, partida fiind televizată în premieră pentru rugbiul din orașul montan. Pentru consolare, niciuna dintre echipele sucevene nu ocupă ultimul loc al clasamentului, în poziția de ”lanternă roșie” fiind CSU Alba Iulia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava