MOPAN Suceava

Nu știm ce ”babă” sau ce ”moș” au supărat rugbiștii de la CSM Suceava și Poli Iași, însă sâmbătă 11 martie, vremea a fost una ”câinească” la meciul amical dintre cele două grupări. Pe lângă o ploaie sâcîitoare și un frig crâncen, a mai bătut și un vânt care-ți îngheța sângele în ”instalație”. În pofida vremii neprielnice, partida a fost una spectaculoasă și aprig disputată, sportivii prezenți pe terenul ”Unirea” meritând tot respectul.
Încă din start trebuie de menționat faptul că meciul amical dintre CSM Suceava și Poli Iași a fost unul în care a opus o echipă de semiprofesioniști și una de profesioniști, una din Divizia Națională, iar cealaltă din Superligă. Cu un lot foarte tânăr, gruparea pregătită de antrenorul Contstantin Vlad a început inspirat meciul și Ștefan Ștefăroi a pătruns splendid prin apărarea ieșeană și a culcat balonul în terenul de țintă. Sabin Crețu a transformat eseul și CSM Suceava a preluat conducerea pe tabela de marcaj cu 7-0. Treptat însă, plusul de pregătire și valoare al ieșenilor și-a spus cuvântul și la cârma jocului a trecut gruparea oaspete. Până la finalul partidei Poli Iași a marcat cinci încercări, toate transformate, scorul final al disputei CSM Suceava – Poli Iași fiind 7-35. Diferența de scor putea fi una mai mică, dar ambele formații au mizat pe ofensivă în această dispută amicală. Mai trebuie de asemenea de amintit faptul că balonul a fost foarte greu de manevrat pe vremea ”cruntă” și orice greșeală a fost taxată.


CSM Suceava are o echipă tânără și mobilă pentru acest sezon competițional care trebuie să se obișnuiască mai mult cu acțiunile pe trei sferturi. În ceea ce-i privește pe oaspeți, ei au arătat disponibilitate la efort și îndemânare, dar nu trebuie uitat că în Supeligă au meciuri cu adversari mult mai puternici decât sucevenii. De remarcat faptul că unul dintre cei mai buni jucători ai partidei dintre CSM Suceava și Poli Iași a fost mijlocașul la deschidere al oaspeților, nimeni altul decât Daniel Plai, sportiv născut la Valea Moldovei și crescut la CSȘ Gura Humorului de antrenorul Florin Nistor. El s-a îmbrățișat cu căldură la finalul jocului cu foștii săi colegi humoreni.
CSM Suceava va începe returul Diviziei Naţionale de data de 25 martie, cu un meci pe teren propriu în compania celor de la RC Bârlad, iar în etapa a doua va juca tot acasă, cu echipa Mănăştur din Cluj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava