MOPAN Suceava

S-a ajuns și la finele uneia dintre cele mai vechi echipe ale orașului Suceava, cea de rugby. De reamintit, pentru profesioniști și cunoscători, echipa de rugby a Sucevei a evoluat în anii 70 pe stadionul ”Areni”.

Federația Română de Rugby a luat o hotărâre deosebit de interesantă în aceste zile, comasând Superliga cu Divizia Națională. Decizia este una surprinzătoare dacă ne gândim doar la faptul că față în față se vor afla jucători profesioniști, cu amatori sau semiamatori.

Nu reprezintă niciun secret faptul că jucătorii din eșalonul secund fac și servici și sport, cum este cazul celor de la CSM Suceava și este complicat de luptat cu jucătorii profesioniști, care mai vin din țări cu tradiție în jocul cu balonul oval.

Așadar, cel puțin pentru suceveni, este extrem de complicat să facă față unei asemenea provocări venite intempestiv. Nu se știe ce va urma, însă cea mai mare posibilitate o reprezintă terminarea frumosului vis care a fost echipa de rugby CSM Suceava.

Gruparea suceveană era denumită, în vechime ABBA, după parcursul oscilant între primele două eșaloane valorice. Formația suceveană a avut jucători de excepție, sunt mulți, care au apărat cu cinste culorile naționalei României.

Este un moment dificil, trist și cel puțin neașteptat.

În ceea ce privește clubul CSȘ Gura Humorului, el și-a manifestat dorința de a participa la noua schemă de campionat.

În accepțiunea FRRugby, acest sezon competițional ar trebui să aibă două serii.

În prima dintre ele vor fi echipele: Știința Baia Mare, SCM Timișoara, CSS Cluj, CSU AV Arad, Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava și CSU Alba Iulia.

În cea de-a doua ar trebui să fie Steaua, Dinamo, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița București și Poli Iași.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava