Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre cei mai intersanți tineri jucători suceveni a fost convocat la lotul extins al naționalei României de rugby. La doar 18 ani și jumătate, Alin Conachi, de la Rugby Club Gura Humorului, va participa la un stagiu de pregătire în Antalya, în luna decembrie a acestui an.

Din cei 62 de jucători din lotul extins, doar doi fac parte din echipe din al doilea eșalon valoric al rugbiului românesc, unde activează RC Gura Humorului.

Alin Conachi este fiul mai mic al fostului jucător sucevean Vasile Conachi, actualmente antrenor la CSM Suceava și Prâslea din familie. Frații săi mai mari au fost și mai sunt chiar jucători de top în sportul cu balonul oval din România. Gabriel Conachi, joacă la Timișoara, iar fratele său Tiberiu a fost component al unor formații de prestigiu. De remarcat este faptul că toți trei ”juniori” Conachi au un joc excelent de picior. La ultimul meci, în derbiul Bucovinei, RC Gura Humorului a învins CSM Bucovina Suceava după ce Alin Conachi a înscris toate punctele echipei sale din lovituri de pedeapsă.

”Este o surpriză plăcută pentru noi, era doar o chestie de timp până să-l vadă cineva pe Alin. Mă bucur mult pentru el și suntem mândri că avem un jucător în lotul național al României.”, a declarat Andrei Varvaroi.

Anul viitor, echipa de rugby a României va începe campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2023, însă până la aceste prime meciuri are de jucat un baraj cu Belgia, pentru a se menține în al doilea eșalon valoric al rugbiului european.

Stagiul de pregătire din Antalya este văzut ca un debut pentru campania de calificare, unde antrenorul Andy Robinson va avea la dispoziție un lot extins pentru testări tehnico-tactice-fizice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava