Concert pascal
MOPAN Suceava

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, partener în proiectul “Supporting Innovation in Romanian Catching Up Regions”, implementat cu suportul Băncii Mondiale, organizează evenimentul Research Valorization Program 2.0 (RVP 2.0) – Demo Day, în data de 12 aprilie 2022, între orele 14.00 – 16.30 pe platforma ZOOM.

Evenimentul marchează finalul celei de-a doua ediții a Programului de Valorificare a Rezultatelor Cercetării, un program derulat de către ADR Nord-Est pentru a facilita tranziția rezultatelor de cercetare către piață, prin intermediul unei călătorii personalizate, concepute pentru a acoperi nevoile specifice ale echipelor de cercetare. Acest sprijin este oferit sub forma unor workshop-uri de dezvoltare a ideilor de proiect, sesiuni de coaching individualizate și asistență pentru lansarea pe piață.

În cadrul acestui apel, experții Băncii Mondiale și ADR Nord-Est au selectat 7 proiecte din regiunea Nord-Est în vederea acordării de asistență și îndrumare pentru consolidarea capacității și facilitarea interacțiunii cu industria, precum strategii de marketing, drepturi de proprietate intelectuală, strategii de comercializare etc. Aplicațiile depuse acoperă următoarele domenii de specializare inteligentă: tehnologia informațiilor și comunicațiilor, managementul apei, sănătate și educație.

Beneficiarii acestui program, echipe de cercetare din regiunea Nord-Est, au lucrat pe parcursul a 7 luni împreună cu experți în inovare ai Băncii Mondiale și ADR Nord-Est și sunt pregătite în acest moment să susțină proiectele în fața unor potențiali colaboratori și investitori privați. Tematicile proiectelor ce urmează a fi prezentate sunt:

USM Suceava Tehnologie inteligentă de comunicare a luminii vizibile pentru siguranța activă a mașinii și asistența șoferului (IVLC)
UAIC Iași Imprimarea 3D a modelelor macromoleculare fizice utile pentru predare și demonstrație (modelemoleculare.ro)
TUIași Soluții inovatoare și durabile pentru eliminarea poluanților prioritari și emergenți pentru procesele avansate de tratare a apelor uzate (PureGeo)
TUIași O nouă generație de biomateriale metalice utilizate pentru aplicații medicale (OrthoBioAlloy)
TUIași Platformă de detecție electrochimică serigrafiată pe bază de electrozi din cerneală specială (uProSense 2.0)
UMF Iași Soluții farmaceutice cu administrare orală pentru ameliorarea simptomelor și reducerea efectelor secundare induse de terapia oncologică (Ora-Relief)
TUIași Sisteme de recuperare medicală activate inteligent cu fire cu memoria formei (SMARS)

Prin acest eveniment ne propunem să aducem împreună experți din domenii specifice de cercetare, potențiali parteneri comerciali și investitori, să prezentăm evoluția proiectelor de cercetare în fața unui public specializat și să încurajăm dezvoltarea ecosistemului regional de transfer tehnologic.

Persoanele interesate să participe se pot înscrie până pe 8 aprilie 2022 la: https://bit.ly/3IGj7Z8

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți accesa:

https://fb.me/e/3vwNVYz0i (limba română)

https://www.linkedin.com/events/rvp2-0demoday-kickstartyourrese6914468424848932864/  (limba engleză)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava