Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi, pe 21 noiembrie, a avut loc în Suceava evenimentul de lansare a proiectului de sprijinire gratuită a 100 de copii suceveni coplesiti de moartea unui membru din familie, primul proiect de acest tip din România.

Trebuie spus că din luna noiembrie 2013, în județul Suceava se desfășoară primul program de sprijin gratuit pentru tinerii din județ aflați în dificultate după un deces în familie. Deja 20 de copii cu vârste între 5 și 19 ani s-au înscris în programul terapeutic și înscrierile continuă până pe 10 decembrie 2013. Sunt încurajați să participe tinerii care doresc să primească sprijin psihologic după moartea unui părinte sau frate, dar nu dispun de posibilități materiale.

Înscrierea se face prin completarea formularului pe site-ul www.existaviatadupadoliu.ro sau la telefon 0745.55.66.02.

Inițiativa “Copiii din Suceava învață să trăiască după moartea unei persoane dragi” aparține Asociației non-profit “Există viaţă după doliu!” și este un proiect câștigător al competiției “Idei din Țara lui Andrei”, o campanie de responsabilitate socială Petrom. Finanțarea nerambursabilă de 22.178 RON asigură peste 220 de ședințe de consiliere psihologică și psihoterapie individuală și întâlniri de grup pentru 100 de copii și adolescenți, precum și 2 ateliere de informare și sprijin pentru cel puțin 50 dintre părinții și profesorii lor, dar și broșuri speciale. Beneficiarii nu vor primi ajutor în bani, ci servicii adaptate nevoilor și situației familiale, asigurate de Laura Leontieș, psihoterapeut de cuplu și familie.

Programul se va desfășura în 2 etape distincte, în care vor fi incluși câte 50 de copii și câte 25 de adulți: “Programul de iarnă” (noiembrie 2013- februarie 2014) și „Programul de primăvară” (martie – iunie 2014).

Proiectul a fost lansat în cadrul unui eveniment desfășurat pe 21 noiembrie 2013, de Ziua Internațională de Conștientizare a Doliului la Copii. La eveniment au participant reprezentanți de seamă ai partenerilor din proiect: Laura Hacman din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava,  Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Județene “I. G. Sbiera” Suceava, Florin Bagiu din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și reprezentanți ai Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Asociaţia non-profit „Există viaţă după doliu!” este o organizaţie non-guvernamentală, fără afiliere politică sau religioasă, activă din 2010 și finanțată în special din donații și sponsorizări din sectorul privat, cu misiunea să asigurăm familiilor vulnerabile sprijin socio-emoțional în perioada de doliu. Peste 5.000 de români au beneficiat până acum de informare şi sprijin.

S-a lansat proiectul de sprijinire a copiilor suceveni care au pierdut un membru din familie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava