Concert pascal
MOPAN Suceava

Gala finală a Festivalului Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest” a avut loc duminică , la sala Teatrului ”Matei Vișniec” Suceava. Marele premiu a fost acordat, de către Juriul Copiilor, filmului documentar ”Semănătorii”. După înmînarea premiilor, a avut loc un concert Proconsul.
Festivalul Internațional de Film Ecologist ”Eco Fest – Pentru Sănătatea Pământului” s-a desfășurat la Suceava între 23 și 29 octombrie. Este un proiect socio-educativ și cultural realizat în asociere cu Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava prin Consiliul Local Suceava și cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. S-a adresat în special copiilor și adolescenților, cu scopul de a le imprima o atitudine proactivă față de mediu, prin educație nonformală, cu ajutorul artelor și al comunicării. În premieră, Festivalul Internațional de Film Ecologist a acordat un premiu de televiziune. Premiul Duminicall, care împrumută numele emisiunii TV realizată de către jurnalista ecologistă și director al Eco Fest, Lavinia Șandru, a fost acordat documentarului românesc ”Operațiunea Zimbrul”, în regia lui Dan Curean, și el om de televiziune de peste 23 de ani. Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, organizatoarea Eco Fest, a acordat premiul IEE filmului documentar slovac ”Canopy” (”În vârful pădurii tropicale”), realizat în Slovacia, în anul 2014. Regia și scenariul au fost semnate de Lucia Kasova. Povestea reală ”Plastic China” (”China de plastic”) a primit o mențiune specială a juriului internațional ECO FEST, iar Ants Tammik (Estonia) a primit premiul juriului internațional pentru cea mai bună imagine, în filmul ”A Fragile World” (”O lume fragilă”) . Orhan Tekeoglu (Turcia) a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, al filmului ”Extraordinary People” (Oameni extraordinari). Premiul pentru cea mai bună regie a fost acordat regizorului Avi Belkin (Israel) pentru filmul ”Winding” (”Meandre”), realizat în anul 2015.
Marele premiu a fost acordat, de către Juriul Copiilor, filmului documentar ”Semănătorii”.Pentru realizarea lui a fost nevoie de un an de lucru cu 40 de tineri agronomi, care au călătorit pe patru continente în descoperirea agriculturii familiale. Regizorul Pierre Fromentin, de origine franceză, a fost prezent la Suceava pe toată durata Festivalului și a împărtășit publicului experiențele sale în lumea cinematografiei, a efectelor vizuale, în care este specializat, și pasiunea sa pentru genul filmului documentar. Gala de premiere a fost urmată de un concert Proconsul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava