MOPAN Suceava

În judeţul Suceava a fost reluată Campania” S.O.S. Copilăria, alege să trăieşti frumos!” Este vorba despre o campanie începută anul trecut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului, ca urmare a creşterii numărului de minore însărcinate. La prima întîlnire de anul acesta, în faţa copiilor au fost prezenţi specialişti care le-au făcut educaţie sexuală şi le-au explicat ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale traficului de persoane.

Întîlniri similare vor avea loc în fiecare zi de joi, din două în două săptămîni. Prima a avut loc la Casa de Tip Familial ”Colţ Alb” din Suceava. Pe lîngă membrii echipei „S.O.S. Copilăria!”, Mihai Moisoiu de la Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și Mihaela Pintilei de la Centrul Iochebed, a fost prezent şi medicul ginecolog Dan Dumitrache.
Întâlnirea cu cei 11 copii și tineri de la ”Colţ Alb”s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată, iar doctorul Dumitrache a reușit să rețină atenția tuturor cu subiecte interesante și să îi provoace la tot felul de întrebări. Acestea au fost adresate atât de copii, cît și de personal.

”Primul gest pe care trebuie să îl facă o femeie care a rămas însărcinată este să consulte un medic. Dacă se poate un medic de specialitate, dacă nu, medicul de familie sau prima persoană apropiată din anturaj: poate să fie o dirigintă sau o profesoară. Ideal ar fi să fie mama sau o prietenă care are cît de cît experienţă în sensul ăsta. Cînd îţi pui primul semn de întrebare dacă ai rămas sau nu însărcinată? În momentul în care ai menstruaţii regulate şi a întîrziat menstruaţia două, trei, patru zile de la data la care trebuia să îţi vină. În primul rînd, trebuie să faci un test de sarcină. Testele de sarcină, în general, sunt fidele, sunt corecte, dacă le faci aşa cum trebuie. Poţi să repeţi efectuarea testului două, trei zile consecutiv pentru că pot să fie rezultate fals pozitive sau fals negative. Dacă, totuşi, ai un dubiu atunci, automat, cel mai bine este să faci un consult la un medic de specialitate”, a spus, printre altele, medicul Dan Dumitrache.

Campania “S.O.S. Copilăria, alege să trăieşti frumos!” urmărește informarea şi conştientizarea tinerilor din toate mediile cu privire la riscurile începerii vieţii sexuale la o vîrstă fragedă; informarea cu privire la traficul de persoane, identificarea riscurilor, precum și a măsurilor de protejare, diseminarea informaţiilor prin pliante şi broşuri cu informaţii utile, persoane de contact şi sigla campaniei. Prin urmare, sunt avute în vedere: organizarea de întîlniri şi activităţi interactive cu tinerii, vizionarea de videoclipuri, filme sau materiale publicitare cu privire la problematica în cauză, organizarea de schimburi de experienţă cu tinerii, dezvoltarea voluntariatului prin diverse activităţi şi confecţionarea unui afiş al campanie. Potrivit Nicoletei Daneliuc, purtător de cuvînt al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, există o pagină de facebook cu adresa campaniei unde vor fi postate principalele activităţi, link-uri utile, informaţii şi fotografii din campanie, toate acestea fiind postate şi în interiorul grupului de pe facebook SOS Copilăria. De asemenea, au fost făcute adrese de mail ale campaniei, pentru diversele solicitări sau întrebări ale tinerilor. De anul acesta, echipei campaniei i s-a alăturat și Televiziunea Intermedia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava