Comenzi MOPAN Suceava

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru Republica Moldova.

Înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, în subordinea directă a primului ministru, elaborarea agendei discuțiilor bilaterale în contextul organizării pe 30 octombrie a alegerilor prezidențiale de peste Prut și efectuarea unei vizite oficiale la Chișinău de către membrii Cabinetului Cioloș sunt câteva dintre cerințele coaliției unioniste, incluse într-un Apel adresat Executivului de la București.

Republica Moldova se află în cea mai dificilă perioadă din ultimii 25 de ani, atât economic, cât și politic și geopolitic, iar relația bilaterală cu România va suferi grave modificări dacă Guvernul României nu va renunța la politica nepăsării în raportul cu cel de-al doilea stat românesc. Premierul Dacian Cioloș și membrii guvernului său trebuie să treacă Prutul, acolo unde 3 milioane de români așteaptă din partea Țării-Mame politici corespunzătoare pentru ei”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Un alt punct semnalat de unioniști la cea de-a XIV-a ediție a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, care se desfășoară zilele acestea în județul Harghita, este problema retragerii cetățeniei române pentru o parte dintre cetățenii Republicii Moldova care o redobândiseră când erau minori. Sunt zeci de mii de persoane care atunci când merg să își schimbe actele românești constată că nu mai sunt recunoscuți ca cetățeni români. În acest sens și pentru soluționarea tuturor cererilor enunțate în Apel, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită o întrevedere de urgență cu premierul Dacian Cioloș

Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                   

16 august 2016

APEL

 

            În atenţia Primului Ministru al României, Domnul Dacian Cioloş

Întrucât:

  • Potrivit articolului 102 din Constituţia României, (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice. (2) În îndeplinirea atribuţiilor sale, Guvernul cooperează cu organismele sociale interesate.
  • Conform articolului 107 alineatul (1) din Constituţia României, „Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate”,

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îşi reiterează dorinţa şi disponibilitatea de a participa la consultări cu Primul Ministru şi cu Guvernul României în toate chestiunile privind relaţia dintre România şi Republica Moldova, situaţia din Republica Moldova în actualul context geopolitic şi viitoarea reunificare a celor două state româneşti pe căi democratice şi liber consimţite.

Reamintim Primului Ministru al României că ne-am străduit să stabilim punţi de comunicare şi colaborare cu toate echipele guvernamentale începând de la constituirea noastră, doar ca să constatăm, în ciuda tuturor declaraţiilor mai mult sau mai puţin electorale, o anumită nepăsare certificată prin lipsa acţiunilor concrete şi eficiente. Ca rezultate concrete și interes față de al doilea stat românesc, constatăm cu surprindere că în cadrul guvernului actual s-a găsit cea mai puțină susținere dintre toate guvernele post-decembriste.

Îl putem asigura pe Domnul Prim Ministru că avem expertiza necesară, precum şi o serie de cerinţe concrete  şi stringente, pe care dorim să le discutăm cu Excelenţa Sa:

  1. Înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, organ cu personalitate juridică, funcţionând în subordinea directă a Primului Ministru;

Reorganizarea cancelariei Primului Ministru desființează, nepermis, chiar și fosta entitate care trebuia să coordoneze politicile pe zonă.

 

  1. Agenda discuțiilor bilaterale în contextul organizării pe 30 octombrie 2016 a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și necesitatea imperioasă a unei vizite oficiale pe care membrii Cabinetului Cioloș solicităm să o efectueze cât mai urgent la Chișinău.
  2. Retragerea de către autoritățile de la București, în condiții inexplicabile, a cetățeniei române pentru o parte a cetățenilor Republicii Moldova care au redobândit-o în ultimii 25 de ani.
  3. Angajarea de consultări regulate cu Guvernul României şi demararea de acţiuni concrete comune, asumate şi de Executiv, şi de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este cea mai avizată voce a societăţii civile în tot ceea ce priveşte problematica Republicii Moldova. Constituită încă de pe 7 aprilie 2011, la aniversarea a doi ani de la revoluţia care a repus Republica Moldova pe cursul către Europa şi, în primul rând, către reapropierea de sora mai mare, România, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 reuneşte câteva zeci de organizaţii non-guvernamentale din cele două state despărţite de râul Prut, dar şi din diaspora, precum şi mii de voluntari de pe ambele maluri ale Prutului. În cei peste cinci ani care au trecut de atunci, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a desfăşurat numeroase adunări publice cu caracter unionist, inclusiv marşuri la care au participat 25.000 de persoane la Chişinău şi 12.000 de persoane la Bucureşti, a strâns în anul 2013 nu mai puţin de 117.000 de semnături pentru promovarea unei iniţiative legislative cetăţeneşti având ca obiect apropierea dintre cele două state şi locuitorii acestora, a reuşit prin campanii de conştientizare susţinute să crească numărul cetăţenilor Republicii Moldova care s-au declarat români la recensământul din anul 2014, a organizat şcoli de vară pentru tinerii din Republica Moldova („şcolile de afirmare şi identitate românească”) şi evenimente de calibrul Forumului Jurnaliştilor din România şi Republica Moldova, a Congresului Diasporei Unioniste sau a Conferinţei Primarilor şi Aleşilor Locali din România şi Republica Moldova.

Aşteptăm aşadar cu interes răspunsul Primului Ministru al României, care nu poate fi altul decât o invitaţie precisă pentru consultări și, subsecvent, remedierea urgentă a gravelor deficiențe constatate în perioada mandatului guvernului tehnocrat.

 

GEORGE SIMION

Preşedinte

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava