MOPAN Suceava

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, organizează în perioada iulie – noiembrie Atelierul de Istorie locală  „SĂ CUNOAȘTEM BUCOVINA”, adresat copiilor cu vârste între 14 și 16 ani.
Atelierul propune desfășurarea anumitor activități săptămânale de educație nonformală în scopul completării și dezvoltării cunoștințelor de istorie și geografie locală.
Considerând important ca istoria locală să fie cercetată prin diverse mijloace, nu numai asimilată prin metoda învăţării tradiţionale, printre metodele efective care vor fi abordate se numără studierea și analizarea documentelor istorice locale, lectura unor materiale şi discutarea lor, precum și realizarea unor expoziții, vizitele tematice la Monumentele UNESCO din judetul Suceava, la Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun, Case memoriale, diverse tururi ale orașului.
Astfel, istoria și geografia locală devin teme de abordare practică, cu o semnificaţie mai mare în afara orelor de curs, pentru că întâlnirile se vor desfășura într-un cadru informal în care copiii vor interacţiona  cu dovezile trecutului alături de  profesionişti, iar procesul de învăţare se extinde dincolo de cadrul manualelor.

Pe parcursul atelierelor, copiii vor fi încurajați să-și dezvolte creativitatea prin organizarea concursurilor de scriere creativă, povestiri digitale și photovoice având tema principală „BUCOVINA MEA”.

Punctul final îl va reprezenta vernisajul expozițiilor, sesiunea de dezbatere și comunicare și premierea participanților, activităţi ce vor fi organizate de ZIUA BUCOVINEI – pe 28 noiembrie 2017.

Înscrierile se realizează la Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava în perioada 6 – 30 iunie, în limita locurilor disponibile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava