Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala Casei de Cultură din municipiul Suceava a fost arhiplină duminică la adunarea populară prilejuită de vizita în județ a copreședinților PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Au fost transmise mesaje de mobilizare în perspectiva viitoarelor confruntări electorale dar și critici acide la adresa PSD și a guvernului Ponta.

 

Alina Gorghiu: ”Aşa o echipă de oameni competenţi şi dedicaţi partidului ca aici, rar mi-a fost dat să văd”

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a apreciat abnegația cu care liberalii suceveni își fac treaba și le-a cerut să dea o mână de ajutor și organizațiilor din județele limotrofe ca să câștige alegerile.

”Vreau să le mulţumesc organizatorilor pentru că mi-au dat prilejul să văd o Bucovină care să mă inspire. Nu am văzut multe judeţe care să aibă o asemenea energie, care să se se descătuşeze în anumite momente cum e şi acesta. Mergând prin toată ţara împreună cu co-preşedintele Blaga am văzut o Românie urâtă, săracă, fără principii, astăzi, din Suceava, din Bucovina, România arată bine şi nu pentru că aveţi autostrăzi şi un nivel de trai mult peste nivelul ţării, ci pentru că aveţi bun simţ, sunteţi nişte oameni politicoşi, cinstiţi, cu principii, şi de aia o să ne meargă bine dacă luăm exemplul de bune practici de la dumneavoastră. Avem obligaţi să-i dăm la o parte cât mai repede pe Victor Ponta şi PSD. Ştiu că la Suceava acest lucru s-a înţeles, rămâne să se înţeleagă acest lucru peste tot în ţară.  Trebuie să facem selecţia aşa cum trebuie la alegerile locale. Am avut întâlnirea cu primarii din judeţul Suceava, şi aşa o echipă de oameni competenţi şi dedicaţi partidului, rar mi-a fost dat să văd. Găsiţi-vă candidaţi şi pentru localităţile unde nu avem şansa întâi, daţi-vă şansa unui guvern local liberal, a unei administraţii judeţene liberale. Dacă aici sunteţi oameni aşa de ispravă puteţi să vă mutaţi şi în judeţele din jur şi să daţi o mână de ajutor. Sunteţi prima filială din ţară în care vă cer să exportaţi exemplul de bune practici. Ajutaţi-i pe oamenii din judeţele limitrofe să câştige şi ei alegerile, pentru că am premiza că la Suceava liberalii vor fi fruntea”, a declarat Gorghiu.

 

Blaga: ”Suceava va avea ministru liberal, dar şi secretari de stat, pentru că a-ţi meritat şi am mare încredere în voi”

Copreședintele PNL Vasile Blaga a ținut și el să aprecieze activitatea organizației județene a PNL fiind convins că aceasta va da un ministru în viitorul guvern  liberal.

”Este aici un om, Nelu Balan, care mie mi-a fost alături şi când îmi era greu în partid, un om care nu vinde şi nu trădează. Sunteţi organizaţia fanion a PNL pe Moldova, singura organizaţie care aţi câştigat alegerile prezidenţiale şi la primul şi la al doilea tur, şi pentru asta vă mulţumesc. Le mulţumesc celor 50 de primari care sunt aici pentru că au rămas alături de noi, deşi au fost presiuni imense asupra lor din partea lui Ponta şi Dragnea. De ce avem co-preşedinţi în localităţile unde avem primari în funcţie? O fi bine? Adică avem co-preşedinte să-i bage sula în coastă primarului, sau să-l lăsăm pe primar să-şi facă echipa să câştige alegerile şi să aducă voturi şi pentru CJ şi pentru alegerile generale. De mâine faceţi-i pe toţi primarii în funcţie preşedinţi unici ai organizaţiilor locale. Sunt 64 de localităţi din Suceava unde PNL nu are primar şi acolo trebuie să-i găsim pe cei mai buni. La judeţ îl avem pe Flutur şi e absolut obligatoriu să recâştigăm alegerile aici, trebuie să câştigăm cu bărbaţi adevăraţi, care nu mint şi care nu trădează, aşa că mare grijă cum ne desemnăm candidaţii. Sunt convins că rezultatele pe care le va avea Suceava la alegeri va aduce şi un membru al Guvernului. Suceava va avea ministru liberal, dar şi secretari de stat, pentru că a-ţi meritat şi am mare încredere în voi”, a declarat Blaga.

 

Flutur: ”Fac apel la unitatea PNL şi vă promit că voi fi garantul unităţii lui”

Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a făcut apel la unitatea partidului și i-a îndemnat pe primari să caute investitori pentru dezvoltarea localităților.

”Da, sunt foarte hotărât, şi ştiu şi aşteptările oamenilor să mă implic pentru a conduce judeţul Suceava şi asta dacă electoratul va dori. Ştiu să-mi asum răspundere, am făcut-o de fiecare dată. Sunt conştient că nu e uşor şi în momente grele trebuie să te implici. Acest Da are o semnificaţie aparte pentru că aşteptările oamenilor sunt foarte mari, iar suceveni cu care m-am întâlnit m-au întrebat <Când vii?>. Votul indirect pentru preşedinte schimbă un pic lucrurile, şi de aceea cred că pilonii principali trebuie să fie primarii, iar viitorul şef al CJ Suceava să fie coordonatorul. Dacă vreţi să câştigăm, trebuie să le cerem sucevenilor primari. Avem 50 de primari şi vom merge cu ei înainte cu toată forţa. Aţi văzut cum ne-au lăsat cu o pată neagră pe tot nord-estul României, fără nici o autostradă, fără nici un drum rapid? Noi trebuie să cerem la Bucureşti să modificăm master planul, să avem priorităţi şi pe această zonă. Invitaţia mea către primari şi candidaţi este aceea de a lua raniţa în spate şi să plecăm după investitori, pentru că asta lipseşte judeţului şi din acest motiv avem şomaj şi oameni plecaţi la muncă în străinătate. Trebuie să mergem la muncă, în teritoriu, în perioada următoare, iar eu voi fi primul care merge la muncă. Vă rog căutaţi cei mai buni oameni acolo unde nu avem primar, fac apel la unitatea PNL şi vă promit că voi fi garantul unităţii lui. Suceava a fost băciuită de PSD cu carioci la colţ de bloc şi cu vânzători, inclusiv din partidul nostru. Adversarul nostru este PSD, care a fost de fapt adversarul Sucevei”, a declarat Flutur.

Flutur regretă că Lungu nu este lângă el

El a declarat că îi pare rău că sală nu se află și primarul Sucevei, Ion Lungu. ”Îmi pare rău că nu este în sală Ion Lungu, l-am aşteptat şi aţi văzut reacţia sălii. Astăzi, în al 12-lea ceas, trebuia să fie aici. Vorbim despre dezvoltarea Sucevei, dar avem piloni importanţi pe care ne bazăm. Mulţumesc Nelu că te implici şi că-ți doreşti să devii primar. Dumnezeu te va ajuta şi noi ne vom implica să fie totul bine. Dacă vorbim de excluderi nu sunt adeptul acestora, dar acolo unde este câte o excepţie trebuie făcut by-pass şi mers mai departe. Noi nu avem politică de excluderi. Nu avem nevoie de bigamie politică, de colaborare cu adversarul”, a spus Flutur.

Predoiu: ” Organizaţia PNL Suceava este una dintre cele mai bune din toată politica românească”

PNL Suceava a primit aprecieri și din partea prim vicepreședintelui PNL, Cătălin Predoiu, primul-ministru din umbră al liberalilor. ”Organizaţia PNL Suceava este una dintre cele mai bune din toată politica românească şi doresc să vă felicit. Bătăliile voastre vor fi şi bătăliile mele şi voi fi prezent în campanie alături de candidaţii de aici şi sunt convins că în sala este şi viitorul preşedinte al CJ Suceava şi viitorul primar al municipiului Suceava. Suntem o forţă latentă formidabilă, dar trebuie să inovăm permanent, să adăugăm o comunicare la nivelul cerinţelor de astăzi. Trebuie să facem campanie la firul ierbii chiar înainte de a începe campania electorală”, a spus Predoiu.

Deputatul Cezar Preda: ” Multă lume nici nu ştie că Gheorghe Flutur nu mai este preşedinte al CJ Suceava, şi sunt convins că până ce se vor dezmetici Gheorghe Flutur va fi din nou preşedinte al CJ Suceava”

Preda: ”Este una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară, iar problemele pe care le-am văzut aici sunt mici, viitorul este mare pentru PNL Suceava. În 2007 de la acest microfon am spus: Gheorghe Flutur, tu vei fi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi Flutur şi-a făcut treaba. Oamenii din Bucovina nu numai că-l regretă, dar chiar şi-l doresc înapoi. Când venea lumina din Ţara Sfântă îl avea protagonist pe Gheorghe Flutur. El a adus lumina în Bucovina, PSD nu are nici un interes să aducă lumina undeva, el se descurcă foarte bine în întuneric. Multă lume nici nu ştie că Gheorghe Flutur nu mai este preşedinte al CJ Suceava, şi sunt convins că până ce se vor dezmetici Gheorghe Flutur va fi din nou preşedinte al CJ Suceava. Am crezut că atunci când dau mâna cu un om acesta se ţine de cuvânt. Alaltăieri m-am întâlnit cu primarul Sucevei, Ion Lungu, şi a dat mâna cu mine şi mi-a spus că este devotat proiectului Flutur-Bălan-Băişanu”, a declarat Preda.

Anca Boagiu: ”Scopul lui Gheorghe Flutur când a demarat proiectul Aeroportului Salcea a fost acela de a crea un terminal cargo pentru a încuraja traficul de marfă, de produse fabricate în România şi în special în Bucovina”

Andreea Paul: ”Un partid care nu este construit pe oameni este un partid de nisip, iar la Suceava PSD este un partid de nisip”


Steliana Miron: ”PNL Suceava este cel mai puternic partid din judeţul Suceava. Este puternic pentru că suntem o echipă, avem cei mai gospodari primari, dar atunci când spunem Bucovina spunem şi Gheorghe Flutur. Gheorghe Flutur este brandul politic al Bucovinei. Alegerile care vor veni vor fi cele mai grele şi asta nu pentru că PSD este un adversar puternic, ci pentru că adversarul real este sărăcia românilor. Asigur că vom avea un preşedinte de Consiliu Judeţean şi un primar al Sucevei, dar asta va fi posibil numai dacă vom fi o echipă”.

Mihai Voicu: ”Cheia alegerilor prezidenţiale este cine câştigă judeţele Suceava, Constanţa şi Prahova. Suceava nu este un judeţ roşu şi asta pentru că toţi membrii PNL au dovedit că aici PSD poate fi învins. Fuziunea care este un proces ireversibil, iar cei care nu se simt confortabil îşi pot face propriul partid, sunt liberi să plece”.

Sala Casei de Cultură din Suceava, arhiplină la întâlnirea cu liderii naționali ai PNL, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava