Concert pascal
MOPAN Suceava

Directorului Muzeului „Ion Irimescu” din Fălticeni susţine că primarul localităţii, Cătălin Coman este dezinformat şi că încasările instituţiei muzeale sunt mult mai mari. Totodată, directorul Gheorghe Dăscălescu a anunţat că îi va convoca pe toţi legatarii testamentari pentru a le expune situaţia creată, deoarece se încalcă clauza stipulată în contractul de donaţie făcut de maestrul Ion Irimescu privind obligaţia Consiliului Local de a asigura buna funcţionare a muzeului. Aşadar, planul Primăriei Fălticeni pentru atragerea cît mai multor vizitatori la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” nu este agreat de directorului Muzeului. Este vorba despre preluarea sălii de spectacole a Muzeului „Ion Irimescu” de către Primăria Fălticeni, măsură luată de Consiliul Local Fălticeni pentru creşterea eficienţei culturale şi economice. Însă, conducerea Muzeului reclamă încălcarea Legii Patrimoniului. Directorul Gheoghe Dăscălescu afirmă că preluarea sălii de către Primărie lipseşte muzeul de o sursă de venit, sfidează sponsorii italieni şi pune în pericol depozitele de artă şi galeriile permanente. Sala disputată a fost renovată cu 50.000 de euro de o comunitate italiană, expres pentru Muzeul “Irimescu”. Primarul Coman a opinat că – din moment ce administraţia locală alocă anual 260.000 lei muzeului, adică 90 % din necesar – are tot dreptul să intervină pentru creşterea eficienţei activităţii. Directorul Dăscălescu a precizat că îi va convoca pe toţi legatarii testamentari pentru a le expune situaţia creată, deoarece se încalcă clauza stipulată în contractul de donaţie făcut de maestrul Ion Irimescu privind obligaţia Consiliului Local de a asigura buna funcţionare a muzeului.
Consilierii locali care au aprobat, la finele săptămînii trecute, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cătălin Coman au precizat că municipalitatea nu va schimba destinaţia clădirii, în pofida aleşilor din opoziţie, care au atras atenţia asupra încălcării legii patrimoniului naţional. Potrivit primarului Cătălin Coman, în luarea deciziei a contat şi faptul că, de la începutul anului, conducerea muzeului Ion Irimescu nu a închiriat sala nici măcar o dată, cea mai mare parte a cheltuielilor fiind acoperită de municipalitate. La sfîrşitul lunii martie, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că este nevoie de un plan pentru atragerea cît mai multor vizitatori la Muzeul de Artă „Ion Irimescu. Asta pentru că , în primele două luni din 2013, Muzeul a avut încasări de doar 68 de lei. El a mai spus că Primăria cheltuieşte anual 300.000-400.000 de lei cu Muzeul „Ion Irimescu” şi că şi-ar dori ca măcar 10% din sumă să fie acoperită din încasări. Directorul instituţiei culturale declară, însă, că primarul este dezinformat, încasările Muzeului fiind, de fapt, în valoare de 2.300 de lei. Mai mult, Gheorghe Dăscălescu s-a plâns că cererile repetate de amplasare a unor indicatoare turistice au fost tratate cu dezinteres de Primărie, adăugând că nici propunerea de introducere a unor abonamente pentru elevii din Fălticeni nu a fost luată în considerare.
Muzeul de Artă „Ion Irimescu” a fost redeschis toamna trecută, după o pauză de opt ani, timp în care s-au efectuat lucrari de reabilitare şi reamenajare. Lucrările au costat 1,5 milioane de euro şi au fost realizate cu fonduri europene.

 

Sala de spectacole a Muzeului "Ion Irimescu", preluată de Primăria Fălticeni, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava