Încasările societății locale de transport în comun, TPL Suceava, au scăzut drastic după reducerea activității din cauza crizei sanitare. În același timp, angajații își primesc salariile cu întârziere. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, directorul TPL Darie Romaniuc a declarat că, în aprilie 2020, încasările au totalizat 116.000 de lei, reprezentând 8,7% față de aprilie 2019, cînd s-au adunat 1,44 milioane de lei. El a precizat că, într-o lună, pentru asigurarea salariilor și acordarea tichetelor de masă este nevoie de jumătate de milion de lei, iar diferența de bani provine de la Primărie.

Darie Romaniuc a mai spus că lichidarea pe aprilie se va da de-abia mâine, în loc de 15 mai. Directorul TPL a precizat că municipalitatea a suportat și costurile cu motorina și energia electrică. Începând cu data 15 mai, activitatea TPL a revenit la normal, după ce din 25 martie, autobuzele sale au circulat doar de luni pînă vineri și numai în intervalele orare 04.30 – 09.00 și 14.00 -22.00, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Darie Romaniuc speră ca încasările de luna aceasta să crească la 25%.

Salarii date cu mare întîrziere și încasări critice la societatea publică de transport local din Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava