Concert pascal
MOPAN Suceava
Muzeul Olteniei Craiova găzduieşte marti 24 noiembrie, în Sala „Ștefan Ciuceanu”, din str. Madona Dudu nr. 8, începând cu ora 11.00, vernisajul celei de-a VIII-a ediții a Salonului Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină”.
Vor fi expuse peste 130 de lucrări realizate de artiști din 15 țări din Europa, America și Asia, dar şi creațiile graficianului craiovean Gabriel Bratu, celebrului caricaturist timișorean Ștefan Popa Popa’s, și o selecție de pagini realizate de artiști care au pierit în urma atacului terrorist din 7 ianuarie a.c., asupra redacției publicației franceze „Charlie Hebdo”, din Paris.
Juriul format din graficianul Gabriel Bratu (Craiova), Elvira Romaniuc  (directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina), graficianul Ionel Gavrilescu (Timișoara), şi prezidat de Ștefan Popa Popa’s, a selectat 132 de lucrări, din peste 237 caricaturi depuse, urmând a acorda, cu prilejul vernisajului, şapte premii, toate purtând numele unor mari maeștri ai caricaturii românești.
  • Marele Premiu „Nicolae Petrescu-Găină” – Mihai Stănescu (București)
  • Premiul „Benedict Gănescu” – Aurelian Iulius Șuță (Târgu Jiu)
  • Premiul „Silvan Ionescu” – Radu Bercea (Gura Humorului)
  • Premiul „Eugen Taru” – Constantin Ciosu (Bacău)
  • Premiul „Francisc Şirato” – Marian Avramescu (Ploiești)
  • Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag” – Sergiu Grapă (Iași)
  • Premiul „Dumitru Negrea-Gan” – Viorel Corodescu (Suceava)
Salonul, înfiinţat în anul 2005, sub denumirea Salon Naţional de Grafică Satirică, a luat ulterior numele unuia dintre cei mai importanţi caricaturişti români din secolul al XX-lea, Nicolae Petrescu-Găină, născut la 31 martie 1871, la Craiova, cu studii la actualul Colegiu Naţional „Carol I” .
Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” este organizat de Consiliul Județean Dolj, Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România, Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă din Craiova și va putea fi vizitat de public până la sfârșitul acestui an.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava