MOPAN Suceava

Un protest al organizațiilor din cadrul Alianței pentru Centenar la adresa noii Legi a Învățământului din Ucraina care va conduce la desființarea școlilor românești va avea loc sâmbătă, ora 11:00, în fața Ambasadei Ucrainei la București (Bulevardul Aviatorilor, nr. 24).

„Ne alăturăm demersurilor românilor din nordul Bucovinei, Ținutul Herța, Maramureșul istoric și Sudul Basarabiei și solicităm autorităților ucrainene să respecte prevederile constituționale și legislația internațională în materie de drepturi ale minorităților naționale și să revină asupra deciziei de a interzice învățământul în limba maternă. Totodată, cerem Președinției României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni să nu îi abandoneze pe cei aproape 500.000 de români din Ucraina. Dacă dispar școlile, dispare una dintre cele mai mari comunități istorice românești”, a declarat Mihai Nicolae, președintele Institutului „Frații Golescu” pentru românii de pretutindeni.

Concomitent cu protestul din București, o manifestație stradală va avea loc și la Chișinău, unde Blocul Unității Naționale, organizație componentă a Alianței pentru Centenar, va picheta Ambasada Ucrainei (Strada Vasile Lupu, nr. 17).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava