MOPAN Suceava

Organizația Salvați Copiii România a dotat Secția de Ortopedie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” cu un turn de artoscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, ca parte a campaniei de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.

În ultimii trei ani, medicii au tratat în spitalul „Grigore Alexandrescu”:

  • 15.000 de copii cu afecțiuni la nivelul genunchiului,
  • 5.000 de copii cu afecțiuni ce produc instabilitate articulară la nivelul gleznei și piciorului,
  • 1.000 de copii cu instabilități articulare la nivelul membrelor superioare.

“În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” au venit din ce în ce mai des pacienți cu afecțiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naționale atribuite spitalelor de adulți. De cele mai multe ori această amânare înseamnă renuțarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează  calitatea vieții. Pe lângă leziunile acute asociate activităților sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvați Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni și la copiii de vârste mici pentru intervenții minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie și oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere și focalizare de neegalat în industria medicală,”a declarat Conf. Dr. Alexandru Ulici, Medic Primar Departamentul Ortopedie Pediatrică – Chirurgie Ortopedie Pediatrică, Manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, București.

CONTEXT

Organizația Salvați Copiii România a accelerat în 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical,  rampe de oxigen etc.  Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro.

Astfel, au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din capitală două ambulanțe performante și aparatură medicală de ultimă generație.

Totodată, Salvați Copiii a renovat și modernizat integral secția Obstetrică-Ginecologie I a Maternității Polizu și a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale aceleiași unități medicale, pentru care redirecționarea unei cote de 3,5% din impozitul pe venit este o sursă vitală de finanțare.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România: ”Investiția în spitale este o investiție socială, iar rezultatele bune ale unei aparaturi performante se văd atât în calitatea actului medical, cât și în recuperarea atât de importantă, mai ales când vorbim despre copii. De aceea este esențial acest mecanism de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, pentru că înseamnă construcție solidă.”

În ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit peste șapte milioane de Euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii.

O parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea socială, a celor care au înțeles că sprijinirea spitalelor din România este o prioritate socială.

Pentru anul 2022, au solicitat ajutorul:

  • Botoșani, Spitalul Municipal Dorohoi, Compartimentul Neonatologie;
  • Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov – secția ATI;
  • București, Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”;
  • Galați – Spitalul Orășenesc Tg. Bujor;
  • Harghita, Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc;
  • Hunedoara, Spitalul Județean Deva;
  • Hunedoara, Spitalul de Urgență Petroșani;
  • Maramureș, Spitalul Municipal Sighetu Marmației;
  • Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș;
  • Tulcea, Spitalul Orășenesc Măcin;
  • Călărași, Spitalul Județean Călărași, Secția Pediatrie.

Pentru că viața și sănătatea copiilor depinde de investiția pe care o facem în unitățile medicale,  Salvați Copiii România lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităților și secțiilor de pediatrie din România.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro.

Termenul limită de depunere la Administrația Financiară este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava