Concert pascal
MOPAN Suceava

Expoziţia permanentă din Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inaugurată duminică seara cu 12 salve de tun. Evenimentul a atras câteva mii de turişti, veniţi să vadă în premieră expoziţia permanentă din cetate, axată în special pe funcţiunea militară a acesteia. Deschiderea expoziţiei a avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a primarului Sucevei, Ion Lungu, directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, precum şi a unei numeroase delegaţii din care au făcut parte oficialităţi din ţară şi străinătate.

Oficialităţile au vizitat expoziţiile prezentate în noile încăperi ale Cetăţii, acolo unde au fost expuse prezentate arme, camera portarilor, monetăria sau jilţuri, fiind prezentate şi diverse aspecte din viaţa cetăţii. În una dintre încăperi este prezentat domnitorul Ştefan cel Mare îmbrăcat în haine militare.

De precizat că acest eveniment, împreună cu redeschiderea Muzeului de Istorie din Suceava şi lansarea programului „Hai în Bucovina au dat startul Lunii Diasporei, un proiect dedicat sucevenilor plecaţi în străinătate.
Tot duminică, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava împreună cu invitaţii din ţară şi străinătate au vizitat şi Târgul Meşterilor Populari, din incinta Muzeului Satului Bucovinean.

Oficialităţile au vizitat standurile meşterilor populari prezenţi la acest eveniment, după care au avut posibilitatea să guste din bucatele tradiţionale ale zonei, expuse într-un alt proiect de promovare, „Gustă din Bucovina”. Tot la Muzeul Satului Bucovinean, sucevenii dar şi turiştii au putut să asiste la un concert oferit de Zoli Toth Project, trupa proprie a fostului lider al formaţiei Sistem.


Ziua de duminică s-a încheiat în Cetatea de Scaun a Sucevei cu un concert extraordinar oferit de Nicu Alifantis, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi din România. Spectatorii veniţi în număr mare pentru concertul susţinut de Nicu Alifantis & ZAN au asistat la spectacol fie în faţa scenei, amenajată în incinta cetăţii, fie pe platoul acesteia. Nicu Alifantis şi-a încântat spectatorii atât cu piese deja celebre, dar şi cu unele cântece în limba portugheză sau greacă. După concertul susţinut de Nicu Alifantis, pe scena din incinta Cetăţii de Scaun a Sucevei au urcat artiştii Cornel Angelescu, Vasile Mardare, Adi Beznă şi Ştefania Iacob.


Evenimentele din cadrul Lunii Diaspora vor continua pe tot parcursul lunii august.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava