Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat:

Instanța de fond, în speță Judecătoria Panciu, a dispus înlocuirea sancțiunii contravenționale a amenzii cu avertisment în cazul monumentului istoric cod LMI VN-II-m-B-06518 – ”Gara Mărășești, situat în orașul Mărășești, str. Doinei, nr. 1, județul Vrancea – proprietate a Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR” SA-Sucursala Regională Galați.

În luna iunie 2017, proprietarul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 4.000 de lei de către agenții constatatori din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea pentru nerespectarea obligațiilor de efectuare a lucrărilor de reparaţii curente şi întreţinere a monumentului istoric.

Împotriva procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA-Sucursala Regională Galați a formulat plângere contravențională, conform dispozițiilor legale, instanța înlocuind sancțiunea cu avertisment în data de 17 ianuarie 2018.

Precizăm că în luna decembrie 2015 proprietarul ”Gării Mărășești” a fost sancționat cu avertisment de către consilierii Direcției Județene pentru Cultură Vrancea pentru nerespectarea obligațiilor de protejare a monumentului.

Facem precizarea, de asemenea, că Obligația privind folosința monumentului istoric a fost asumată de către proprietar încă din anul 2009. în acest document este consemnată starea generală de conservare a monumentului istoric la acea dată: unele elemente ale monumentului istoric se aflau într-o stare de conservare relativ bună (planșee din lemn, tencuială, scări din piatră, mozaic, tencuială exterioară și interioară, pardoseli); în același timp, alte elemente se găseau într-o stare rea de conservare (tâmplăria interioară și exterioară).

Până în prezent, nu au fost demarate lucrări de reparaţii curente şi de întreţinere a monumentului istoric ”Gara Mărășești”, proprietarul realizând doar o serie de demersuri preliminare, începute în anul 2015: inițierea procedurii de achiziție a lucrărilor de restaurare, ulterior anulată din lipsă de ofertanți, includerea obiectivului în diverse programe de finanțare pentru restaurarea monumentului istoric etc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava