Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a participat recent la dezbaterea „Agenda Femeii din România”, organizată de PNL, Partidul Popular European şi Societatea Liberală. La acest eveniment organizat de femeile liberale au fost prezenţi şi co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Lucia Varga, Cristina Trăilă, Răzvan Sava şi Ovidiu Raețchi.

Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că în cadrul acestei întâlniri a fost dezbătută problema cotelor de reprezentare politică, pe motiv că în acest moment există un dezechilibru al reprezentării politice, atât la nivelul administrației locale, cât și la nivelul Legislativului, femeile fiind reprezentate în proporţie de 12% în administrație, şi de 11,5% în Parlament. Ardeleanu a amintit 52% din populația României este reprezentată de femei, dar şi că timp de 26 de ani scena politică românească nu a avut capacitatea, prin instrumente voluntare, să genereze o reprezentare echilibrată în administraţie şi Parlament. „Cotele de gen pentru alegerile locale și parlamentare sunt un catalizator menit să încurajeze participarea femeii în viața politică. Iar schimbarea în politică vine odată cu reîmprospătarea clasei politice prin promovarea unei noi tipologii de politician, prin sprijinirea unei reprezentări eterogene care să asigure o reprezentare cât mai legitimă și corectă a societății românești”, a precizat deputatul PNL de Suceava, care a ţinut să precizeze că aceste cote nu se referă la unul dintre genuri, ci le vizează pe amândouă deopotrivă.

Sanda-Maria Ardeleanu a amintit că peste 150 de parlamentari aparținând tuturor partidelor politice parlamentare au semnat două proiecte de lege care vizează reprezentarea corectă în politică, prin obligativitatea partidelor politice care participă în alegeri de a prezenta liste de candidați care să asigure o reprezentare de gen de minim 30%. Ardeleanu a arătat că în aceste proiecte se precizează că în care acest criteriu nu este respectat, candidatura partidului devine nulă. Deputatul PNL de Suceava a mai declarat că în cadrul dezbaterii „Agenda Femeii din România”, co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au anunțat că acest partid va avea o rezoluție pentru respectarea cotei de gen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava