Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL din Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a anunţat cinci priorităţi pe care liberalii le susţin în domeniul educaţiei. Ardeleanu a delclarat că cele cinci solicitări ale PNL către actualul Guvern în domeniul educaţiei sunt susţinute de vicepreşedintele partidului, Raluca Turcan. Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că o primă propunere ar fi stoparea crizei noilor manuale. „PNL solicită Ministerului să accelereze ritmul în care se fac licitaţiile pentru manuale. Încă un an în care elevii să înveţe după programe noi, dar din aceleaşi manuale învechite este de nepermis”, a arătat deputatul PNL de Suceava. În al doilea rând, deputatul PNL de Suceava a subliniat că liberalii susţin ca şcoala să fie cu adevărat gratuită. Astfel, Sanda-Maria Ardeleanu a făcut referire în special la faptul că elevii de clasa a XI-a şi a XII-a trebuie să primească integral manuale gratuite, iar profesorii şi elevii navetişti trebuie să beneficieze de decontarea integrală a sumelor cheltuite pe transport în acest an.

„PNL suţine de asemenea ca managementul şcolar să nu fie politizat şi în 2016. Considerăm că trebuie oprite concursurile pentru funcţiile de conducere din inspectorate şi şcoli. Şi asta pentru că într-un an electoral, cum este şi acesta, nu se pot organiza astfel de concursuri. Asta deoarece există riscul major să continue punerea pe funcţii a clientelei de partid, şi în plus, ar trebui schimbată metodologia, dar și formatul testelor pentru aceste concursuri”, a mai arătat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a mai spus că o altă prioritate ar fi respectarea în totalitate a Legii Educaţiei Naţionale. În aceste sens, deputatul PNL de Suceava a arătat că Ministerul Educaţiei trebuie să adopte Codul de Etică şi Statutul Elevilor, aşa cum prevede această lege, dar şi să pună în practică masteratul didactic. De asemenea, Ardeleanu a mai arătat că ministrul educaţiei trebuie să prezinte în faţa Parlamentului un raport privind starea învăţământului
„În acelaşi timp, în școala românească trebuie să domine etica, profesionalismul şi calitatea. PNL solicită Ministerului Educației să rezolve transparent şi cât mai rapid problemele privind plagiatul doctoratelor şi ale <Academiilor din Puşcării>, dar şi debirocratizarea muncii profesorilor în şcoli şi punerea unui accent mai mare pe nevoile elevilor”, a declarat Ardeleanu.

Deputatul sucevean a spus că „dezinteresul, suficiența sau greșelile” din ultimii 25 de ani au făcut ca România să fie pe ultimele locuri în toate clasamentele internaţionale şi a atras atenţia că Legea Educaţiei Naţionale „a fost încălcată la vârf şi modificată în interes personal”. Sanda-Maria Ardeleanu a mai spus că printre greşelile făcute se numără şi politizarea mai tuturor instituţiilor de învăţământ, lăsarea elevilor fără manuale, dar şi nealocarea banilor pentru naveta elevilor şi a cadrelor didactice. „Greşelile şi modificările făcute sunt resimțite zilnic de fiecare dintre noi”, a spus Ardeleanu. Ea a adăugat că liberalii salută faptul că au Planurile Cadru pentru învăţământul preuniversitar au fost puse în dezbatere, precizând că oamenii politici nu ar trebui să se implice pro sau contra scoaterii unei materii din curricula şcolară. „Specialiştii sunt cei care ne propun profilurile absolvenţilor, iar noi trebuie să ne asigurăm că educaţia va primi un buget corect şi transparent. PNL recomandă extinderea perioadei dezbaterilor pentru a primi opiniile tuturor cadrelor didactice, introducerea unui curriculum transdisciplinar şi încurajarea profesorilor să facă ore transdisciplinare în tandem pentru a maximiza rezultatele finale. În plus, solicitam să se pună un accent mai mare pe digitalizarea informaţiei şi pe asigurarea de şanse egale pentru toţi elevii din această ţară”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu a prezentat cinci priorităţi pe care PNL le susţine în domeniul educaţiei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava