Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele de onoare al Alianței Franceze la Suceava, profesorul universitar doctor Sanda-Maria Ardeleanu, consideră că vizita lui Emmanuel Macron în România a fost una simbol pentru contextul politic internațional. Totodată, profesoara a apreciat, la Radio Top, că președintele Franței era dator cu această vizită, deoarece în ultima vreme spre Paris s-au deplasat foarte multe personalități ale spațiului din Europa de Est.

Sanda Ardeleanu a mai spus: „Franța rămâne un far atât la nivel european, cât și la nivel mondial. Noul context internațional a făcut ca Franța să apară într-o altă lumină acum, poate chiar mai puternică, și ca resursele diplomatice ale spațiului francez să fie mobilizate într-un mod exemplar. Până la urmă, este vorba despre a încerca să rezolvăm niște probleme cu ajutorul diplomației, prin dialog. Franța s-a dovedit a fi, din nou, în discurs și în ideile pe care le promovează o țară în care principiile democratice sunt suverane. Repet, Emmanuel Macron era dator cu vizita în România, pe care o așteptam. Vizita nu a avut doar un caracter simbolitic, diplomatic, ci a fost și una puternic ancorată în afacerile momentului”.

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu militarii francezi staționați la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, precum și cu premierul Nicolae Ciucă și cu președintele Klaus Iohannis. După vizita la Kiev a președinților Macron și Iohannis și a premierilor Germaniei și Italiei, Olaf Scholz, respectiv Mario Draghi, universitara suceveană Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat: „La Kiev au ajuns cei patru reprezentanți ai unor puteri din Europa, printre care și România. Nu pot să nu afirm că acum suntem liniștiți și într-un fel asigurați că România are o poziție diplomatică la nivel internațional, cel puțin în zona europeană, foarte favorabilă, recunoscută. Franța vine umăr la umăr cu România, pentru a susține eforturile noastre în zona în care ne aflăm”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava