Concert Pascal

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu acuză actualul Guvern USL că refuză să pună în aplicare mai multe prevederi din Legea Educaţiei Naţionale. Ardeleanu a făcut referire la amânarea până la finele anului 2014 a alocării de cupoane sociale pentru educaţie, destinate preşcolarilor din familii cu venituri mici, precum şi la refuzul de a acorda cei 500 de euro pentru educaţia permanentă a fiecărui nou-născut.
Ea a explicat că Legea Educaţiei Națioanele, prevede, printre altele, că statul trebuie să asigure finanţarea de bază pentru toţi preşcolarii şi toţi elevii din învăţământul general obligatoriu de stat, particular şi confesional acreditat, în limitele costului standard per elev sau preşcolar. Ardeleanu a mai spus că aceeaşi lege stabilește că statul sprijină educaţia timpurie, prin acordarea unor cupoane sociale în scop educaţional, în funcţie de veniturile familiei, prin bugetul Ministerului Muncii. Sanda – Maria Ardeleanu a mai arătat că tot în textul Legii Educaţiei Naţionale a fost prevăzut faptul că statul trebuie să ofere dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 de euro, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia, scopul fiind și de această dată educaţional.
„Această lege a fost permanent faultată de politicieni inconștienți de faptul că un sistem de învățământ sănătos are nevoie de finanțare corespunzătoare, stabilitate și predictibilitate”, a declarat Ardeleanu. Deputatul PDL de Suceava a precizat că actualul Guvern USL a amânat, în repetate rânduri, acordarea acestor drepturi prevăzute prin lege, inclusiv finanţarea sistemului educaţional cu minimum 6% din Produsul Intern Brut, fără a se mai reveni asupra acestor amânări, menţinute acum şi pentru anul viitor. „Turbulențele care au loc în această perioadă în sistemul de învățământ se justifică tocmai prin faptul că Guvernul USL a creat un grad mare de așteptare în rândul celor care lucrează în sistemul de educație sau care beneficiază în mod direct de acesta. Practic, ne aflăm în aceeași logică a promisiunilor neonorate. Şi dacă tot au fost introduse sau majorate, până acum, 30 de taxe și impozite, iar în 2014 se vor adăuga încă 4, plus impozitul forfetar, deci numărul acestora va ajunge la, minim 35, de ce nu sunt dirijați banii obținuți prin aceste majorări și către sistemul de învățământ? Este oîntrebare retorică, bineînțeles”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
  • http://SiteWeb... SIMIGANOVSCHI

    Desi nu erati asa putori ca astia , si voi v-ati batut joc de copii in ce priveste alocatiile.Asa ca e usor sa critici …..nu ca n-ar merita criticate lichelele astea USL-ISTE!

  • http://SiteWeb... Carmen

    Chiar si politica trebuie facuta cu realism, iar dumneavoastră sunteti nerealista, stimata doamna! Opoziţia constructivă nu se realizează prin declaraţii permanente, ci prin fapte. Identificaţi posibilile surse de finanţare şi aplicaţi prevederile legii, nu are nimeni nimic împotrivă!

  • http://SiteWeb... ion

    dar de ce nu a dat boculet.

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava