Deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, va fi prezentă la aniversarea a 70 de ani de la înființarea celei mai mari universități din Republica Moldova, Universitatea de Stat din Chișinău. Sanda-Maria Ardeleanu a afirmat că Universitatea de Stat Moldova, din Chișinău, este parteneră cu Universitatea „Ștefan cel Mare”.

„Voi participa, zilele acestea, la o serie de manifestări închinate evenimentului aniversar, printre care un colocviu internațional pe tema traducerii și a interpretariatului, dar și programul Școlii doctorale în cadrul căreia voi susține două conferințe, la inițiativa doamnei Decan Profesor abilitat Ludmila Zbanț, de la Facultatea de Limbi și literaturi străine, căreia îi mulțumesc în mod special pentru prietenia ce ne leagă de peste două decenii precum și pentru colaborarea excepțională cu universitatea suceveană”, a spus deputatul liberal sucevean, care Doctor Honoris Causa al Universității de Stat Moldova, dar și membru onorific al Catedrei de Filologie Franceză.Sanda-Maria Ardeleanu a adăugat că la invitația rectorului Gheorghe Ciocan, dar și în calitatea sa de membru al colectivului didactic al Universității de Stat din Chișinău, în cursul zilei de vineri, 30 septembrie a.c. va rosti un discurs solemn în ședința festivă a Senatului acestei instituții de învățământ superior. „Voi vorbi despre parcursul nostru comun, despre proiectele de cercetare care ne leagă, despre Masteratul internațional francofon de traduceri cu diplomă dublă Suceava-Chișinău, despre limba română, despre prezent,dar, mai ales, despre devenire”, a mai spus Ardeleanu.

Ea a precizat că în calitatea pe care o are de membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, de membru în Comisia Comună pentru integrarea europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, va susține în continuare ideea parcursului comun al celor două țări în Uniunea Europeană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava