MOPAN Suceava

Câteva mii de spectatori au participat la spectacolele organizate de Consiliul Judeţean în centrul Sucevei pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, au adunat câteva mii de spectatori. Concertele au fost susţinute atât de interpreţi de muzcă populară, cât şi de formaţii şi interpreţi celebri din România şi din Germania. Încă de la ora 14:00, în faţa imensei scene montate pe esplanada Casei de Cultură Suceava s-a adunat un număr mare de suceveni pentru a urmări spectacolele de muzică populară susţinute de artişti din întreg judeţul. Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat Fanfara “Bucovina” a Primariei Municipiului Suceava, Ansamblul folcloric “Bucovina” al Şcolii de Arte “Ion lrimescu” – Suceava, Alexandru Sahlean, Andrei Iftime, Mădălina Lupupopii, Daiana Ivaşcu, Alexandra Dan, Denisa Apetrei, Ilenuţa Ailenei, Livia Brădăţanu, Simona Vasilovici, Grupul folcloric “Străjerii” – Dolheştii Mici, Formaţia de dansuri “Plaiurile Pojorâtei” – Pojorâta, Formaţia de dansuri “Stejărelul” – Cajvana. Au urmat apoi pe scenă Alexandru Recolciuc, Felicia Oblesniuc, Viorica Duceac, Alina Ţăpar, Valentin Bertea, Laura Erhan, Andreea Chisăliţă, Dănuţ Onoiu, Nicoleta Hafiuc, Gabriela Teişanu, Florin Costan, Adriana Bucevschi, Ionuţ Candrea, Gheorghiţă Rotaru, Călin Brăteanu şi Ansamblul “Arcanul” USV, Manuela Pohoaţă, Marian Gogan, Mihaela Cajvan, Miruna Damian, Diana Alexa, Andreea Chisăliţă, Giorgiana Haraga, Mihaela Florea, Roxana Lupu – Moroşanu, Cosmina Mandiuc, spectacolele acestora încântându-i pe sucevenii care au venit să petreacă Ziua Naţională în centrul Sucevei. Prima parte a concertelor a fost încheiată de Corala Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, împreună cu preoţi din Protopopiatul 1 Suceava şi parohia Salcea.

A doua parte a concertelor a fost deschisă cu spectacolul formaţiei Hara. Membrii trupei i-au încântat pe suceveni atât cu piese extrem de cunoscute, precum „Aiurea”, „Spune”, „Mai frumoasă”dar şi cu frumoasele melodii pe care formaţia „Hara” le-a are în repertoriu inspirate din folclorul românesc şi internaţional. Aşa cum era de aşteptat, din spectacolul celor de la Hara nu au lipsit colindele de Crăciun. Cu vocea sa inconfundabilă, solistul trupei Hara, Flavius Buzilă, a interpretat cele mai frumoase colinde româneşti.


După Hara, pe scenă au urcat membrii uneia dintre cele mai faimoase trupe din Germania din anii ’80, Saragossa Band. Concertul acestora a fost fără doar şi poate o surpriză extrem de plăcută pentru spectatori, indiferent de vârsta acestora. Atât cei mai în vârstă, care au putut reasculta melodii celebre din tinereţele lor, dar şi cei mai tineri, care poate au ascultat pentru prima dată aceste cântece, i-au aplaudat îndelung pe membrii formaţiei Saragossa Band, motiv pentru care concertul acestora a durat cu jumătate de oră peste programul anunţat iniţial. Printre melodiile pe care pe care Saragossa Band le-a interpretat s-au numărat „Zabadak”, „Sun of Jamaica”, „Rasta Man” sau „Agadou”, cântece care i-au făcut cunoscuţi la nivel internaţional.

Fără doar şi poate cel mai aşteptat concert a fost cel al uneia dintre „reginele” muzicii disco a anilor ’80, Sandra. Recitalul interpretei germane a adus în centrul Sucevei câteva mii de persoane, atât nostalgici după muzica anilor ’80, cât şi tineri, care au vrut să o vadă pe una dintre cele mai cunoscute vedete din Europa. Cu toate acestea, părerile celor prezenţi la concertul Sandrei au fost împărţite, unii apreciind că la Suceava a concertat o vedetă internaţională, în timp ce alţii au fost dezamăgiţi că aceasta a făcut play-back pe majoritatea pieselor interpretate.
Sandra şi-a început concertul cu una dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, „Maria Magdalena”, recitalul mai incluzând şi piese precum „In the Heat of the Night”, „Everlasting Love”, „Heaven Can Wait”, „One more night”, sau „Hiroshima”.

Aproape 5.000 de persoane au fost prezente la concertele organizate în Suceava de Zilele Naţionale.

Sandra, Saragossa Band şi Hara au încântat publicul sucevean de Ziua Naţională, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava