MOPAN Suceava

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, vine, în premieră, la Constanța, pentru a oferi gratuit opinia sa medicală pentru 50 de cupluri din România care nu au reuşit să aibă copii pe cale naturală.

Evenimentul de second opinion va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park – bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacienţii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail – office@medicalparkromania.com sau online, pe website-ul oficial.

Fertilizarea in vitro are o rată de succes de 50-60%

Tehnica de reproducere asistată este accesibilă cuplurilor care au împlinit 2 ani de căsătorie și nu pot concepe un copil pe cale naturală. În cadrul acestei tehnici, se pornește de la simplu la complex; în prima faza se analizează șansele pentru a duce o sarcină normală, a doua soluţie este inseminare, iar ultima soluție fiind fertilizarea în vitro. Când se ia decizia de a începe procesul medical, femeia și bărbatul necesită evaluări separate, astfel:

  • Pentru femei: trebuie stabilit nivelul hormonilor proteici, trebuie analizat dacă trompele uterine sunt deschise sau înfundate, dacă există sau nu un istoric al menopauzei prococe, dacă a fost sau nu supusă unei intervenții chirurgicale în trecut și, nu în ultimul rând, trebuie evaluate rezervele ovariene.

  • Pentru bărbați: analiza spermei este cea mai importantă investigație medicală. De asemenea, se va analiza dacă există pe cale ereditară boli genetice.

De regulă, la cuplurile mai tinere, prima metodă folosită este cea simplă, și anume monitorizarea ovariană. În alte cuvinte, monitorizăm pacientul pentru a stabili ziua ovulatiei, în a două sau a treia zi se fac investigațiile untrasonografice, iar în funcție de rezultate, recomandăm reproducerea pe cale naturală. Această metodă se repetă de 4 sau 6 ori. Dacă după metoda simplă nu se obține sarcina, atunci se trece la metoda mai complexă, și anume inseminarea. Această metodă se referă mai mult la infertilitatea masculină, mobilitatea şi numărul spermatozoizilor fiind mai reduse. Prin această metodă, speranța de succes a sarcinii este de 20-22%, iar această se poate repeta de două ori. Dacă nici prin această metodă nu se obține sarcina, ultima soluție este fertilizarea în vitro. De altfel, FIV este metodă cea mai eficientă pentru toate grupele de pacienți, rata de succes fiind de 50-60%. Această metodă presupune administrarea unui tratament injectabil în ovare, pe durata de o săptămână. După maturizarea ovocitelor, se trece la recoltarea lor sub anestezie. În același timp, prin metoda micro-injecției, ovocitele sunt combinate cu spermă, iar din embrionii obținuți, unul sau doi – care sunt de cea mai bună calitate – sunt transferați mamei. La sfârșitul acestui tratament de 15 zile, rata de succes este de regulă de 50% pentru un embrion, iar dacă sunt transferați doi embrioni, rata de succes crește până la 60%”, explică doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro al Spitalul Medical Park Bahcelievler din Istanbul.

Infertilitatea este un fenomen din ce în ce mai răspândit pe planetă. Câteodată, motivele sunt strict medicale, mediul poluant şi stresant în care trăim, dar de cealaltă parte, tot mai multe femei se axează pe viaţa profesională şi îşi doresc copil la vârste tot mai înaintate. Odată cu înaintarea în vârstă a femeii, şansele ca ea să rămână însărcinată scad dramatic.

Despre doctorul Ayset Jane Ozcan

Ayset Jane Ozcan, născută în 13 noiembrie 1974, este doctor în cadrul Centrului de Fertilizare In Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul (Turcia) din anul 2007 până în prezent.

A absolvit Facultatea de Medicină în cadrul Universităţii din Istanbul (în 1999) şi a devenit doctor în ginecologie şi obstretică, în 2005, în cadrul Spitalului de Pregătire şi Cercetare în Ginecologie şi Obstretică „Suleymaniye” al Ministerului Sănătăţii din Turcia.

Este membru al Asociaţiei de Ginecologie şi Obstretică din Turcia şi al Societăţii de Medicină Reproductivă din Turcia. A publicat două articole de referinţă în reviste ştiinţifice internaţionale şi şapte în cadrul unor conferinţe naţionale pe teme medicale. A obţinut certificări în resurscitare neonatală, laparascopie, ecografie pentru sarcină aflată în fază incipientă şi ecografie avansată în ginecologie şi obstretică. A participat la 18 conferinţe naţionale şi internaţionale pe teme precum Fertilizare In Vitro (IVF) şi altele.

Despre Grupul Internaţional de Spital Medical Park din Turcia

Grupul Internaţional de Spitale Medical Park – cel mai mare lanţ de spitale private din Turcia – s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul Internaţional Medical Park.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava